BIO: Igaş, numit la şefia MAI, este lider al senatorilor PDL şi a fost susţinut în alegeri de Falcă

Traian Igaş, numit la şefia Internelor după plecarea lui Vasile Blaga, este lider al senatorilor PDL, susţinut în alegeri de primarul Aradului, Gheorghe Falcă, finul preşedintelui Traian Băsescu, el remarcându-se în Senat prin demersul nefinalizat de revocare a lui Mircea Geoană.

61 afișări
Imaginea articolului BIO: Igaş, numit la şefia MAI, este lider al senatorilor PDL şi a fost susţinut în alegeri de Falcă

BIO: Igaş, numit la şefia MAI, este lider al senatorilor PDL şi a fost susţinut în alegeri de Falcă (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Igaş s-a născut la 29 septembrie 1968, este senator, lider al grupului PDL şi preşedinte al Comisiei pentru Regulament. El a fost deputat în legislatura 2004-2008.

Traian Igaş a fost susţinut în alegeri de către primarul oraşului Arad, Gheorghe Falcă, fin al preşedintelui Traian Băsescu.

În Senat, Igaş s-a remarcat, în primăvară, printr-un demers de înlocuire a lui Mircea Geoană de la conducerea instituţiei, iniţiativă rămasă fără rezultat.

Igaş a fost, în 2004, preşedintele Comisiei de Cultură a Consiliului Judeţean Arad, iar în perioada 2000-2004 a fost consilier local în Pecica, judeţul Arad.

El este, din 2007, vicepreşedinte al Biroului Permanent Judeţean al PDL Arad.

Între 2000 şi 2004 a fost administrator la S.C. Costello 2000 S.R.L., iar între 1996 şi 2000 a fost director tehnic la S.C. Astralegno S.R.L., iar între 1990 şi 1995 a fost administrator la Organizaţia "Tineretul Liber Aradean".

Igaş are un master în "Management şi finanţare în administraţia publică" şi este absolvent al Colegiului Naţional de Apărare.

Potrivit declaraţiei de avere postate pe site-ul pdlsenat.ro, Igaş deţine trei terenuri, un luciu de apă şi două case în Pecica, judeţul Arad, şi, de asemenea, un apartament în municipiul Arad.

Igaş deţine două autoturisme precum şi bijuterii de 10.000 de euro. Senatorul PDL este asociat unic la SC Costello 2000 SRL.

În 2009 el a câştigat 62.558 de lei ca senator. De asemenea, nu are datorii sau credite.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, decretul de numire în funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor a liderului grupului PDL din Senat, Traian Igaş, în urma demisiei lui Vasile Blaga.

Surse din partid au declarat, agenţiei MEDIAFAX, încă de luni dimineaţă că liderul senatorilor PDL, Traian Igaş, este una dintre variantele luate în calcul de conducerea PDL pentru funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, după demisia lui Vasile Blaga, informaţie confirmată ulterior de către reprezentanţi ai PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici