BIO: Mihai Şeitan, fost consilier de stat al premierului Boc, propus pentru Ministerul Muncii

Mihai Şeitan, propus a treia oară la Ministerul Muncii, are 63 de ani, a fost consilier de stat pe probleme de muncă şi protecţie socială, secretar de stat la minister şi preşedinte al Casei de Pensii, fiind coordonatorul echipei care a elaborat proiectul Legii pensiilor

34 afișări
Imaginea articolului BIO: Mihai Şeitan, fost consilier de stat al premierului Boc, propus pentru Ministerul Muncii

BIO: Mihai Şeitan, fost consilier de stat al premierului Boc, propus pentru Ministerul Muncii (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Mihai Şeitan s-a născut în 16 iulie 1946.

A absolvit Institutul Politehnic Bucureşti - Facultatea de Automatică şi Calculatoare, Centrul de Instruire pentru Personalul din Administraţie şi Universitatea Bucureşti - Facultatea de Matematică.

Şeitan a urmat un program de instruire al Organizaţiei Mondiale a Muncii, la Centrul de Instruire Torino, obţinând o diplomă în asigurări de sănătate, un curs de instruire în protecţie socială, un altul în pensii - Banca Mondială, la Georgetown University - Washington şi are o diplomă pentru parteneriat public-privat în Securitate Socială şi Pensii, obţinută în urma unui curs urmat la Washington.

Mihai Şeitan şi-a început activitatea la Institutul de Proiectări pentru Industria Uşoară, unde a lucrat între anii 1969 şi 1985, a continuat, din ianuarie 1986 până în 1990, la Centrul de Calcul pentru Industria Uşoară, iar în perioada septembrie 1990 - decembrie 1996 a ocupat funcţiile de director general al Direcţiei de Pensii, consilier al ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale, însărcinat cu probleme de protecţie socială şi secretar de stat interimar, însărcinat cu protecţia socială, în Ministerul Muncii.

În perioada ianuarie 1996 - mai 2000 a lucrat ca expert principal în reforma pensiilor la Fundaţia Pro Democraţia, iar din ianuarie până în decembrie 1999 a fost expert local pentru protecţie socială la EPOS Health Consultants, Germania.

Mihai Şeitan a mai fost şeful Oficiului pentru Coordonarea Reformei Sistemelor de Pensii din România (Banca Mondială), consultant în Parlamentul României, iar din 5 octombrie 2009 ocupă funcţia de secretar de stat în Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, după ce în perioada februarie - octombrie 2009 a fost consilierul de stat pentru muncă şi protecţie socială al premierului Emil Boc.

Şeitan a mai condus şi Casa Naţională de Pensii şi alte Asigurări Sociale (CNPAS) în perioada februarie 2005 - mai 2007, el fiind şi coordonatorul echipei tehnice care a elaborat proiectul de Lege privind sistemul unitar de pensii publice.

După ce a părăsit CNPAS, el a condus, din postura de director general, compania FINCOP Broker de Pensii Private.

Şeitan este membru al Partidului Democrat-Liberal.

Mihai Şeitan a fost nominalizat pentru portofoliul Muncii şi în guvernele Croitoru şi Negoiţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici