BIOGRAFIE: Angel Tîlvăr, vicepreşedinte al PSD Vrancea, parlamentar la al treilea mandat

Deputatul PSD Angel Tîlvăr, nominalizat pentru funcţia de ministru al Românilor de Pretutindeni, este vicepreşedinte al PSD Vrancea, parlamentar la al treilea mandat, el deţinând din septembrie funcţia de preşedinte al Comisiei pentru afaceri europene, anterior conducând şi Comisia de învăţământ.

1743 afișări
Imaginea articolului BIOGRAFIE: Angel Tîlvăr, vicepreşedinte al PSD Vrancea, parlamentar la al treilea mandat

Angel Tîlvăr (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Angel Tîlvăr are 52 de ani, este căsătorit şi are un copil.

În CV-ul postat pe site-ul Camerei, el notează la capitolul "studii şi specializări": Facultatea de limbi străine; SNSPA - post universitar; Colegiul Naţional de Apărare - post universitar; Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul" - post universitar; Institutul Diplomatic Român - post universitar. La capitolul "activitate publicistică, ştiinţifică, în foruri academice", el menţionează calitatea de doctor în ştiinţe umaniste.

El a fost profesor între 1985-2004, după 2004 activând în Parlament. Angel Tîlvăr a fost de asemenea consiler judeţean (2000-2004).

La alegerile din 2012, Angel Tîlvăr a fost ales deputat într-un colegiu din Vrancea, după ce, anterior, a mai deţinut două mandate în Parlament, primul ca senator, următorul ca deputat.

El este membru în delegaţia Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO şi face parte din grupurile parlamentare de prietenie cu Marii Britanie, cu Sultanatul Oman şi cu Irak.

Conform informaţiilor de pe site-ul Camerei privind activitatea sa parlamentară, Tîlvăr a avut 89 de luări de cuvânt, în 56 şedinţe, 45 de declaraţii politice, 35 de propuneri legislative iniţiate, 72 de întrebări şi interpelari.

Potrivit ultimei declaraţii de avere postate pe site-ul Camerei, Tîlvăr nu deţine terenuri sau clădiri. El are două autoturisme - Volkswagen Passat şi Skoda Fabia -, ambele fabricate în 2005, precum şi o barcă de pescuit, marca Laguna, fabricată în 2009.

Deputatul menţionează de asemenea în declaraţia de avere patru conturi bancare, cu o valoare însumată de aproximativ 22000 lei, precum şi datorii către bănci, în valoare totală de aproximativ 115000 lei.

La capitolul venituri realizate în ultimul an fiscal, Angel Tîlvăr notează indemnizaţia de deputat (64368 lei) şi salariul încasat de soţia sa, ca profesor (19956 lei).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici