BIOGRAFIE: Bogdan Drăgoi, propus de PDL la Ministerul Finanţelor, analist în afaceri încă de la 22 de ani

Secretarul de stat Bogdan Drăgoi, propus de PDL pentru a prelua portofoliul Finanţelor în Cabinetul Ungureanu, este fiul generalului în rezervă Dan Drăgoi, este considerat apropiat de Adriean Videanu şi a fost, încă de la 22 de ani, analist de afaceri în telecom de sute de milioane de euro.

3517 afișări
Imaginea articolului BIOGRAFIE: Bogdan Drăgoi, propus de PDL la Ministerul Finanţelor, analist în afaceri încă de la 22 de ani

BIOGRAFIE: Bogdan Drăgoi, propus de PDL la Ministerul Finanţelor, analist în afaceri încă de la 22 de ani (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

În vârstă de 31 de ani, Bogdan Drăgoi a avut o carieră fulminantă în ultimul deceniu, după ce a absolvit în 2002, cu magna cum laudae, specializări în Relaţii Internaţionale şi Economie la Universitatea Tufts-Fletcher din Boston, în SUA.

Tatăl său este generalul în rezervă Dan Drăgoi, considerat un apropiat al fostului ministru al Apărării de la începutul anilor '90, Victor Stănculescu. Dan Drăgoi a devenit în anii '90 om de afaceri, fiind reprezentant în România al firmei Balli, iar după anul 2000 s-ar fi apropiat de grupul de afaceri din jurul lui Adriean Videanu.

Potrivit CV-ului său, Bogdan Drăgoi a lucrat în 2002-2004 ca analist de afaceri la Inquam Ltd UK, unde s-a ocupat de preluarea Dolphin Telecom UK, de negocieri cu Bear Stearns şi Lehman Brothers pentru crearea unui fond de investiţii în telecom, în valoare de un miliard de euro, precum şi de strângerea a 100 de milioane de euro de pe pieţele financiare română şi americană pentru finanţarea extinderii reţelei Telemobil SA ZAPP.

În perioada 2004-2006 a fost acţionar şi vicepreşedinte la Focus Sat, prima televiziune digitală din România, pe care a înfiinţat-o împreună cu un grup de prieteni tineri, el ocupându-se şi de vânzarea firmei către UPC România.

În 2006 a intrat în administraţia publică, fiind timp de şase luni consilier la Ministerul Integrării Europene condus de Anca Boagiu. Din septembrie 2006 până în noiembrie 2007 a fost secretar de stat în Ministerul Finanţelor, cu atribuţii principale în coordonarea Departamentului de Trezorerie şi Datorie Publică, responsabil cu strategia datoriei publice şi emiterea de certificate de trezorerie şi obligaţiuni pe pieţele de capital.

A fost scos din Ministerul Finanţelor Publice după ce premierul Călin Popescu Tăriceanu a îndepărtat PD de la guvernare, însă a fost angajat de Adriean Videanu ca director general economic la Primăria Capitalei.

Din ianuarie 2009 a revenit ca secretar de stat în Ministerul Finanţelor, unde a coordonat din nou Trezoreria şi emiterea de obligaţiuni, însă a fost numit şi în consiliile de administraţie ale CEC, Băncii Europene de Investiţii, Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, precum şi ca preşedinte al Comitetului Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări al Eximbank.

Conform declaraţiei de avere din iunie 2011, veniturile aferente funcţiei din Ministerul Finanţelor şi de membru în CA-urile menţionate au fost donate Fondului Solidaritatea, creat de Guvern în 2010.

Deţine în proprietate sau coproprietate trei terenuri intravilane din Bucureşti, achiziţionate în 2005, un autoturism Jaguar fabricat în 2006, ceasuri de valoare estimate la 15.000 de euro, două conturi la OTP Bank de 154.000 euro şi 398.000 lei, două conturi la CEC de 57.000 lei şi 205.000 lei, acţiuni estimate la 60.000-80.000 euro la SC Toledo Real Estate SRL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici