BIOGRAFIE: Cine este Attila Korodi, la al treilea mandat la Ministerul Mediului

Deputatul UDMR Attila Korodi este propus pentru a treia oară la conducerea Ministerului Mediului, după precedentele mandate din 2007 şi 2012.

1087 afișări
Imaginea articolului BIOGRAFIE: Cine este Attila Korodi, la al treilea mandat la Ministerul Mediului

BIOGRAFIE: Cine este Attila Korodi, la al treilea mandat la Ministerul Mediului (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

În vârstă de 37 de ani, Attila Korodi s-a născut în Miercurea Ciuc, este căsătorit şi are un copil. În 2001, a absolvit Universitatea Politehnică Bucureşti, inginerie economică în limba germană, iar din 2003 are un Master în management strategic, la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative.

Profesional, în perioada 2000-2001, Attila Korodi a fost manager la firma INTEGRAtel S.A., iar în perioada 2001-2003 - manager de produs la Porsche România S.R.L. Între 2003 şi 2004, aceasta a fost reprezentant pentru România al APV RT - Ungaria.

După alegerile parlamentare din noiembrie 2004, Korodi a fost desemnat de către UDMR pentru postul de secretar de stat la Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor, ocupându-se de coordonarea Departamentului de Integrare Europeană. În aprilie 2007, după retragerea PD de la guvernare, Attila Korodi a fost numit ministru al Mediului în Cabinetul Tăriceanu, post ocupat timp de un an.

În aprilie 2012, deputatul UDMR Attila Korodi a fost nominalizat să ocupe portofoliul Mediului după demisia colegului său Laszlo Borbely. Korodi a preluat mandatul de la premierul Mihai Răzvan Ungureanu, care a asigurat un interimat foarte scurt în urma demisiei lui Laszlo Borbely, după ce procurorii DNA au declanşat procedurile de obţinere a avizului Parlamentului pentru a începe urmărirea sa penală.

Potrivit declaraţiei de avere postată pe site-ul Camerei Deputaţilor în decembrie 2012, Korodi deţine un teren la Miercurea Ciuc, în suprafaţă de 1.700 de metri pătraţi şi două apartamente, cumpărate în 2006 şi 2012, de 61 de mp. şi 90 de mp., achiziţionate prin credit ipotecar.

Attila Korodi mai deţine un autoturism Skoda Octavia, cumpărat tot prin credit.

Korodi este titularul mai multor conturi curente, în lei şi euro, la BCR şi OTP, împreună cu soţia, în care deţine aproximativ 18.000 de lei.

La capitoul datorii, în 2011, Korodi a luat un împrumut pe 30 de ani de la OTP Bank, în valoare de 55.000 de euro, şi un altul, de 54.600 de lei, de la socrul său, Bartalis Lajos. Soţia sa a luat, de asemenea, un credit de la OTP Bank, în 2012, pe o perioadă de şapte ani, în valoare de 39.383 lei.

Korodi mai precizează că deţine 33 de părţi sociale la SC Acustica Eco-Logic SRL.

Veniturile deputatului UDMR includ indemnizaţia de 55.448 de lei, de la Parlamentul României, soţia acestuia câştigând 53.702 lei din profesia de avocat. Deputatul a mai câştigat din închirierea apartamentelor din Mirecurea Ciuc, în decurs de un an, suma de 9.000 de lei. De asemenea, soţia acestuia a câştigat dintr-un proiect depus la Administraţia Fondului pentru Mediu, depus în 2011, suma de 6.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici