BIOGRAFIE: Cine este Mariana Câmpeanu, nominalizată pentru al treilea mandat de ministru al Muncii

Mariana Câmpeanu a fost nominalizată pentru al treilea mandat la Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice după ce în 2008 a condus instituţia două luni, în prag de alegeri parlamentare, iar în 2012 alte şapte luni.

1553 afișări
Imaginea articolului BIOGRAFIE: Cine este Mariana Câmpeanu, nominalizată pentru al treilea mandat de ministru al Muncii

Mariana Câmpeanu (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax Foto)

Actualul ministru al Muncii Mariana Câmpeanu este economist şi a mai ocupat acest portofoliu în Guvernul Tăriceanu, anterior conducând şi Casa Naţională de Pensii. Acum, ea este desemnată să conducă în continuare Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

Câmpeanu este membru PNL din 1997, iar la alegerile parlamentare din 9 decembrie a câştigat un mandat de senator într-un colegiu din judeţul Hunedoara.

Ea a candidat din partea PNL şi la alegerile parlamentare anterioare, din noiembrie 2008, pentru un mandat de deputat în sectorul 2 al Capitalei, dar nu a reuşit să ajungă în Parlament. Cu toate acestea, Mariana Câmpeanu a fost deputat, din decembrie 2010, când a fost aleasă în Colegiul 3 Haţeg-Ţinutul Pădurenilor, la alegerile parţiale desfăşurate pentru postul rămas vacant în urma decesului deputatului PDL Ioan Timiş.

Născută la 1 mai 1948, în satul Boloci, din judeţul Teleorman, Mariana Câmpeanu este absolventă a Academiei de Studii Economice din Bucureşti, specializarea Calcul economic şi cibernetică economică. Este căsătorită şi are doi copii.

După absolvirea facultăţii, Câmpeanu a lucrat ca economist statistician la Direcţia Judeţeană de Statistică Ilfov, iar apoi ca economist la Direcţia Centrală de Statistică Bucureşti, la 1 iunie 1984 ajungând şef de serviciu la Comisia Naţională pentru Statistică.

În perioada 1998-2001, aceasta a ajuns director general în cadrul Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială Ilfov, iar în perioada 2001-2007 a fost directorul Casei Judeţene de Pensii Ilfov.

În 2007 este numită preşedinte, cu grad de secretar de stat, al Casei Naţionale de Pensii, iar pe 26 septembrie 2008 ajunge ministru al Muncii, la finalul mandatului Guvernulului condus de Călin Popescu Tăriceanu, după demisia fostului deţinător al portofoliului, Paul Păcuraru.

Mariana Câmpeanu are, conform declaraţiei de avere completate în iunie 2012 şi postată pe site-ul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, trei apartamente în Capitală şi o casă de vacanţă în judeţul Buzău, dar şi două terenuri, unul intravilan şi unul agricol, în judeţele Buzău şi Brăila.

La capitolul active financiare, Mariana Câmpeanu are un fond de investiţii la ING, în valoare de 7.300 lei, deschis în 2003, patru depozite bancare, dintre care două la BRD, în valoare de 5.500 euro şi 34.000 lei, unul la Raiffeisen Bank, în valoare de 7.100 lei şi unul la RBS, în valoare de 5.100 lei.

Tot la BRD, Mariana Câmpeanu mai are un cont curent în valoare de 12.948 lei, un alt cont fiind deschis la Bank Post, în valoare de 60.583 lei.

Mariana Câmpeanu a mai avut un împrumut la RBS, contractat în 2007, a cărui scadenţă a fost în august 2012, în valoare de 9.500 euro.

Ministrul Muncii are trecute în declaraţia de avere şi mai multe acţiuni, la BRD, în valoare de 2.000 de lei şi la SC Berceni, 200 de lei, reprezentând părţi sociale. Aceasta a acordat şi un împrumut, către o persoană fizică, în valoare de 15.000 lei.

Salariul de deputat al Marianei Câmpeanu însumează, pe anul fiscal 2011, 60.816 lei, iar pensia 24.948 lei, soţul acesteia având venituri din pensie, în valoare de 17.784 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici