Biro Rozalia, noul preşedinte al CRU al UDMR

Noul preşedinte al Consiliului Reprezentanţilor Unionali, considerat "miniparlamentul" UDMR, este viceprimarul Oradei, Biro Rozalia, deşi nu a obţinut numărul necesar de voturi pentru câştigarea funcţiei.

5 afișări
Imaginea articolului Biro Rozalia, noul preşedinte al CRU al UDMR

Biro Rozalia, noul preşedinte al CRU al UDMR

Din cele 124 de voturi valabil exprimate, Biro a obţinut 71 de voturi, iar contracandidatul ei, Korodi Attila - 53.

Pentru câştigarea funcţiei de preşedinte al CRU era nevoie de 76 de voturi, însă după numărarea acestora, Korodi Attila a anunţat la tribuna CRU că se retrage din competiţie, întrucât este de părere că Biro Rozalia trebuie să fie noul preşedinte şi şi-a manifestat speranţa că va avea cu aceasta o colaborare optimă pentru un CRU puternic.

Alegerile pentru şefia Consiliului Reprezentanţilor Unionali s-au desfăşurat în două tururi, după ce în primul tur niciunul din candidaţi nu a obţinut majoritatea. În urma primului tur de scrutin, niciunul din cei trei candidaţi nu a fost votat de majoritatea delegaţilor.Viceprimarului Oradei, Biro Rozalia, a primit, din 130 de voturi exprimate, din care trei anulate, 60 de voturi, Korodi Attila a fost votat de 53 de delegaţi, iar candidatul surpriză, senatorul Szabo Karoly, de 14 delegaţi.

Astfel, reprezentanţii CRU au avut de ales în turul al doilea între Biro Rozalia şi Korodi Attila.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici