Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale nr. 42 a Municipiului Bucureşti: Au fost admise cererile de renumărare a voturilor în Sectorul 5

  • Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale nr. 42 a Municipiului Bucureşti informează, joi, că au fost admise cererile referitoare la renumărarea tuturor buletinelor de vot din cele 197 secţii de vot din Sectorul 5.
2123 afișări
Imaginea articolului Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale nr. 42 a Municipiului Bucureşti: Au fost admise cererile de renumărare a voturilor în Sectorul 5

Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale nr. 42 a Municipiului Bucureşti: Au fost admise cererile de renumărare a voturilor în Sectorul 5

„Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale nr. 42 a Municipiului Bucureşti informează că, prin Hotărârea nr. 70/30.09.2020, Biroul Electoral de Circumscripţie Electorală nr. 5 Sector 5 a admis cererile referitoare la renumărarea tuturor buletinelor de vot din cele 197 secţii de vot de pe raza Circumscripţiei electorale a Biroului Electoral de Circumscripţie Electorală a Sectorului 5 al Municipiului Bucureşti. Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale nr. 42 a Municipiului Bucureşti a transmis, spre competentă soluţionare, contestaţia înregistrată împotriva Hotărârii nr. 70/30.09.2020 a Biroului Electoral de Circumscripţie Electorală nr. 5 Sector 5”, anunţă BEM Bucureşti.

Reprezentanţii BEM menţionează că Biroul Electoral Central primeşte şi soluţionează orice contestaţie cu privire la organizarea şi desfăşurarea alegerii autorităţilor administraţiei publice locale, altele decât cele care, prin lege, sunt date în competenţa birourilor electorale de circumscripţie sau a instanţelor judecătoreşti.

„Totodată, potrivit art. 39 alin. 1 lit. c din Legea nr. 115/2015, Biroul Electoral Central urmăreşte şi asigură respectarea şi aplicarea corectă a dispoziţiilor legale privitoare la alegeri pe întreg teritoriul ţării; asigură interpretarea unitară a prevederilor acestora. Facem precizarea că, din moment ce Biroul Electoral Sector 5 a admis cererile de renumărare, în timp ce birourile electorale sector 2, 3 şi 4 le-au respins ca inadmisibile, este evident că se impune aplicarea corectă a dispoziţiilor privitoare la alegeri pe întreg teritoriul ţării, precum şi interpretarea unitară a prevederilor art. 95 din Legea nr. 115/2015, aspect care se poate realiza numai de la nivelu lBiroului Electoral Central”, se mai arată în documentul BEM Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici