Biroul Permanent al Senatului a aprobat hotărârea pe votul la Şova redactată de Comisia juridică şi o trimite la Monitorul Oficial

Hotărârea redactată de Comisia juridică a Senatului privind votul plenului în cazul Şova a fost aprobată, miercuri, în Biroul Permanent şi va fi trimisă spre publicare în Monitorul Oficial, a anunţat Călin Popescu Tăriceanu.

754 afișări
Imaginea articolului Biroul Permanent al Senatului a aprobat hotărârea pe votul la Şova redactată de Comisia juridică şi o trimite la Monitorul Oficial

Biroul Permanent al Senatului a aprobat hotărârea pe votul la Şova redactată de Comisia juridică şi o trimite la Monitorul Oficial (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Preşedintele Senatului a precizat că a întrunit Biroul Permanent într-o scurtă şedinţă, pentru a lua act de proiectul de hotărâre care a fost redactat de Comisia juridică.

"În Biroul Permanent am luat acest de acest proiect şi l-am şi votat, l-am adoptat şi sigur că îl trimitem spre publicare la Monitorul Oficial", a spus Tăriceanu.

Articolul acestei hotărâri prevede că se "constată că nu au fost întrunite condiţiile cerute de art. 24 alin. (4) din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor şi de art. 173 din Regulamentul Senatului, pentru a încuviinţa reţinerea şi arestarea preventivă" a senatorului Dan Şova.

Călin Popescu Tăriceanu a subliniat că nu este vorba despre o hotărâte nouă, ci, conform deciziei Curţii Constituţionale, de formalizarea hotărârii care s-a luat în data de 25 martie.

”E vorba despre redactarea hotărârii pe care Curtea a considerat că Senatul a luat-o prin votul pe care îl cunoaşteţi, în data de 25 martie, în cazul solicitării de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a unui membru al Senatului”, a explicat Tăriceanu.

Întrebat de ce a fost nevoie de convocarea unei noi şedinţe de Birou Permanent, preşedintele Senatului a arătat că ”a trebuit să ţină cont de toate elementele de legalitate”.

Tăriceanu a explicat că răspunsul comisiei juridice a fost făcut către Biroul permanent. ”Cel care trebuia să ia acest de acest lucru era Biroul permanent. Ca atare, am convocat Biroul Permanent”, a spus el.

Întrebat cum poate Biroul Permanent să adopte un proiect de hotărâre, în condiţiile în care doar plenul adoptă hotărâri, preşedintele Senatului a replicat: ”Biroul permanent nu adoptă hotărâri. Conform deciziei Curţii Constituţionale, Senatul s-a conformat prin redactarea hotărârii luată în 25 martie. Nu e vorba despre o nouă hotărâre ci doar de redactarea ei”.

Tăriceanu a mai spus că hotărârea Senatului are data de adoptare 25 martie şi data de publicare 22 aprilie şi a adăugat că acest document va avea semnătura sa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici