Biroul Permanent al Senatului va decide marţi procedura privind decizia CC în cazul Legii CNSAS

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Senatului, Andrei Alexandru, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că Biroul Permanent care se va întruni marţi în prima şedinţă ordinară va lua o decizie asupra procedurii legislative în cazul deciziei Curţii Constituţionale privind Legea CNSAS.

1 afișare
Imaginea articolului Biroul Permanent al Senatului va decide marţi procedura privind decizia CC în cazul Legii CNSAS

Biroul Permanent al Senatului va decide marţi procedura privind decizia CC în cazul Legii CNSAS

Andrei Alexandru a declarat că motivaţia Curţii Constituţionale a ajuns la Biroul Permanent al Senatului şi va fi prezentată membrilor conducerii acestei instituţii în prima şedinţă ordinară din această sesiune, care va avea loc marţi, urmând a se lua o decizie asupra procedurii de urmat în acest caz.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Senatului a precizat că, potrivit articolului 147 din Constituţie, după trimiterea motivaţiei Curţii Constituţionale către Senat şi Camera Deputaţilor dacă în termen de 45 de zile nu se înregistrează în Parlament o iniţiativă legislativă, indiferent că este ordonanţă de urgenţă sau proiect de lege al Guvernului, iniţiativă parlamentară sau cetăţenească, Legea CNSAS este desfiinţată şi nu mai produce efecte juridice.

Curtea Constituţională a decis, joi, că Legea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) este neconstituţională, admiţând excepţia ridicată în procesul Dan Voiculescu - CNSAS.

Vineri, decizia, definitivă şi obligatorie, a fost publicată în Monitorul Oficial. Aceasta, împreună cu motivaţia, a fost trimisă, totodată, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici