Birourile Camerei şi Senatului se reunesc miercuri pentru a discuta cererea de sesiune extraordinară

Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului se reunesc, miercuri, pentru a discuta cererea USL de convocare a unei sesiuni parlamentare extraordinare.

191 afișări
Imaginea articolului Birourile Camerei şi Senatului se reunesc miercuri pentru a discuta cererea de sesiune extraordinară

Birourile Camerei şi Senatului se reunesc miercuri pentru a discuta cererea de sesiune extraordinară (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Potrivit unui anunţ de presă, şedinţa Birourilor Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului urmează să înceapă, miercuri, la ora 16.00.

Secretarul Camerei Deputaţilor Nicolae Mircovici a declarat, pentru MEDIAFAX, că membrii Birourilor se reunesc pentru a rezolva o cerere făcută de PNL şi PSD. "Intuiesc că este vorba de cererea PNL şi a PSD de convocare a unei sesiuni extraordinare în zilele de 23 şi 24 ianuarie", a adăugat el.

PNL şi PSD au depus la Parlament o solicitare de convocare a unei sesiuni parlamentare extraordinare în perioada 23-24 ianuarie, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, viceliderul grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolăescu.

El a precizat că ordinea de zi a sesiunii extraordinare solicitată cuprinde două puncte, primul privind dezbaterea situaţiei din ţară, iar al doilea prezentarea unor explicaţii din partea premierului Emil Boc referitoare la modul "nefuncţional" de acţiune a forţelor de ordine.

"Am solicitat convocarea Birourilor Permanente reunite ale celor două Camere în vederea convocării unei şedinţe extraordinare în perioada 23-24 ianuarie 2012. Ordinea de zi cuprinde două puncte: dezbaterea situaţiei grave din ţară, Parlamentul fiind singura instituţie unde se pot face astfel de dezbateri şi găsi soluţii şi, doi, prezentarea unor informări, a unor explicaţii din partea premierului Emil Boc rpivind modul nefuncţional în care care au acţionat forţele de ordine care, în loc să lupte cu vandalii, i-au lăsat să-şi facă mendrele", a spus Nicolăescu.

USL anunţase, duminică, printr-un comunicat, că va solicita convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare care să dezbată "situaţia politică actuală şi tensiunile sociale fără precedent şi să genereze o soluţie politică care să preîntâmpine escaladarea acestor tensiuni".

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, întrebat dacă PDL a dori o sesiune parlamentară extraordinară, că dacă democrat-liberalii "o doreau, o cereau".

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, că Uniunea nu va încerca să blocheze o eventuală convocare a unei sesiuni extraordinare a Parlamentului dacă vor fi îndeplinite condiţiile constituţionale şi regulamentare, dar că parlamentarii Uniiunii nu vor semna o astfel de solicitare.

Liderul UNPR Cristian Diaconescu a declarat că, în condiţiile în care va fi întrunit numărul necesar de semnături, se poate discuta despre convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, dar a adăugat că, pentru a evita populismul, este necesar ca partidele să spună care le sunt propunerile.

Camera Deputaţilor şi Senatul se întrunesc în două sesiuni ordinare pe an. Constituţia stabileşte că prima sesiune începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iunie. A doua sesiune începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii decembrie.

Camera Deputaţilor şi Senatul se întrunesc şi în sesiuni extraordinare, la cererea preşedintelui României, a Biroului Permanent al fiecărei Camere ori a cel puţin o treime din numărul deputaţilor sau al senatorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici