Bistriţa: Liderii PNL şi PSD vor să continue colaborarea. PSD nu vrea schimbarea prefectului

Liderul PNL Bistriţa-Năsăud, deputatul Stelian Dolha, a declarat, marţi seară, că vrea să continue colaborarea cu PSD pe "proiectele începute împreună", iar cel al PSD, Emil Radu Moldovan, a spus că nu are nimic împotrivă, el fiind decis să nu ceară schimbarea prefectului susţinut de liberali.

100 afișări
Imaginea articolului Bistriţa: Liderii PNL şi PSD vor să continue colaborarea. PSD nu vrea schimbarea prefectului

Bistriţa: Liderii PNL şi PSD vor să continue colaborarea; PSD nu vrea schimbarea prefectului

Stelian Dolha a declarat, marţi seară, corespondentului MEDIAFAX că îşi doreşte să continue colaborarea cu PSD pe proiectele care sunt "pentru binele judeţului".

"Voi avea o discuţie cu preşedintele PSD, Emil Radu Moldovan. Era firesc să am discuţia aceasta după şedinţa Delegaţiei Permanente din această seară (marţi seară - n.r.). La nivel local, suntem de acord să colaborăm cu partenerii noştri social-democraţi pentru proiectele pe care le-am început împreună şi care sunt pentru binele acestui judeţ", a spus Stelian Dolha.

Întrebat despre soarta şefilor de servicii descentralizate, liderul PNL a declarat: "Mi-aş dori să se facă o evaluare a colegilor mei din punct de vedere al profesionalismului şi al calităţii actului de management pentru instituţia respectivă, dar am îndoieli că va fi respectată această dorinţă a mea".

Contactat telefonic, şi preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a declarat că PSD vrea să continue colaborarea cu PNL la nivel judeţean.

"Am fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean din postura de co-preşedinte al USL Bistriţa-Năsăud, iar atât timp cât partenerii mei din PNL vor dori să rămână alături de mine, eu sunt deschis să discutăm pentru ca să-i păstrez alături de mine. Totuşi, aş vrea să nu confundăm Consiliul Judeţean cu instituţiile deconcentrate ale Guvernului în teritoriu. Nu aş vrea să dau un răspuns în mod direct legat de ce se va întâmpla cu directorii şi şefii numiţi de PNL. Când este vorba despre funcţia publică, nu decid partidele. Nu ştiu în ce va consta restructurarea guvernamentală. Eu vreau să păstrez USL la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud şi sunt dispus să port discuţii cu partenerii din PNL. În mod cert, toţi cei care au candidat sub sigla USL, cât timp îşi vor dori să rămână în acele poziţii - de viceprimari, vicepreşedinţi etc - vor rămâne", a spus Emil Radu Moldovan.

Întrebat care este poziţia sa legată de Instituţia Prefectului în fruntea căreia se află fostul preşedinte al PNL Bistriţa-Năsăud Ioan Ţintean, actual prefect, liderul PSD a spus: "Dacă Ioan Ţintean vrea să rămână prefect, va rămâne prefect. Dânsul va decide dacă vrea sau nu. Ioan Ţintean, alături de care eu am construit USL în judeţul Bistriţa-Năsăud, va alege dacă vrea să rămână prefect sau ce va vrea să facă în continuare. Orice va decide, PSD îl va susţine", a spus Emil Radu Moldovan.

Liderii PNL au adoptat, marţi seară, o rezoluţie privind ieşirea liberalilor de la guvernare. Rezoluţia prevede ieşirea de la guvernare, demisia în bloc a miniştrilor PNL şi a secretarilor de stat, solicitarea demisiei premierului Victor Ponta şi poziţia parlamentarilor liberali la momentul votului asupra noului Guvern Ponta.

De asemenea, proiectul prevede şi libertatea aleşilor locali de a negocia majorităţi la nivelul consiliilor judeţene şi a consiliilor locale fără restricţii de la centru.

De asemenea, în rezoluţie se constată, potrivit surselor, încetarea existenţei USL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici