Bistriţa-Năsăud: PDL pe locul întâi în patru colegii uninominale, iar PSD în două

Candidaţii PDL Bistriţa-Năsăud au obţinut cele mai mari procente în patru colegii uninominale din Bistriţa-Năsăud, trei de la Camera Deputaţilor şi unul de la Senat, iar PSD s-a situat în fruntea clasamentului în două dintre colegii, unul de la Camera Deputaţilor şi altul de la Senat.

44 afișări
Imaginea articolului Bistriţa-Năsăud: PDL pe locul întâi în patru colegii uninominale, iar PSD în două

Bistriţa-Năsăud: PDL pe locul întâi în patru colegii uninominale, iar PSD în două (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit datelor finale furnizate de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Bistriţa-Năsăud, candidatul PDL pentru Colegiul nr.1 Camera Deputaţilor, Ioan Nelu Botiş, a obţinut 36,25 la sută din voturile valabil exprimate de electoratul din colegiul respectiv, fiind urmat de Ioan Turc (PNL), cu 27,66 la sută şi de Adrian Moldovan (PSD), cu 23,55 la sută.

În Colegiul nr. 2 Camera Deputaţilor, cel mai bine clasat este Emil Radu Moldovan (PSD), cu 44,72 la sută din voturile valabil exprimate, fiind urmat de Vasile Marc (PDL), cu 27,06 la sută şi Szekely Emeşe (UDMR), cu 10,49 la sută. Candidatul PNL Ioan Deneş s-a situat pe locul patru, cu 9,62 la sută.

În Colegiul nr. 3 Camera Deputaţilor, vicepreşedintele PDL Ioan Oltean şi-a adjudecat un nou mandat de deputat, cu 50,97 la sută din voturile valabil exprimate, fiind singurul candidat din judeţ care a obţinut peste 50 la sută. El este urmat de Nicolae Stan Iuga (PSD), cu 32,62 la sută şi de Dorin Popescu (PNL), cu 9,49 la sută.

În Colegiul nr. 4 Camera Deputaţilor, candidatul PDL Ioan Andreica a obţinut 33,63 la sută din voturi, fiind urmat de candidatul PNL Ioan Ţintean, cu 28,65 la sută şi de cel al PSD, Cristian Parasca, cu 25,58 la sută.

Ca urmare, PDL a obţinut cele mai multe voturi în colegiile 1, 3 şi 4 de la Camera Deputaţilor, iar PSD în colegiul nr. 2.

Candidaţii PNL s-au clasat pe locul al doilea în două colegii de la Camera Deputaţilor (1 şi 4), pe locul al treilea la Colegiul nr. 3 şi nu au intrat deloc "pe podium" la Colegiul nr. 4 Camera Deputaţilor.

La Senat, în Colegiul nr.1, candidatul PDL Ioan Sbârciu a obţinut 34,83 la sută din voturile valabil exprimate, fiind urmat de candidata PSD, Adriana Doina Pană, cu 30,47 la sută şi de candidatul PNL, Valer Bindea, cu 22,05 la sută.

În Colegiul nr. 2 Senat, cele mai multe voturi le-a obţinut candidatul PSD, Dănuţ Prunea, cu 39,31 la sută, fiind urmat de cel al PDL, Sabin Ilieşi, cu 37,93 la sută şi cel al PNL, Valer Sânmihăian cu 9,42 la sută.

La ambele colegii, candidaţii PNL s-au clasat pe locul al treilea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici