Blaga: Agreez ideea de alegeri în PDL pentru candidatul la Preşedinţie, să vedem cum o aplicăm

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că agreează, în principiu, ideea organizării de alegeri interne în PDL pentru desemnarea candidatului la Preşedinţie, după modelul propus de Călin Popescu Tăriceanu în PNL, menţionând însă că trebuie văzut cum poate fi pusă tehnic în aplicare.

250 afișări
Imaginea articolului Blaga: Agreez ideea de alegeri în PDL pentru candidatul la Preşedinţie, să vedem cum o aplicăm

Vasile Blaga (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Întrebat, luni, înainte de şedinţa BPN al PDL, în legătură cu organizarea de alegeri interne în partid pentru desemnarea candidatului PDL la Preşedinţie, Vasile Blaga a spus: "E o idee pe care o îmbrăţişez, să vedem cum s-ar putea pune în aplicare din punct de vedere tehnic, pentru că în aceste alegeri interne normal ar trebui să voteze cei 300.000 de membri ai noştri, dar este o idee pe care eu, de principiu, o agreez şi este foarte serioasă".

El a adăugat că această soluţie s-a practicat şi în Franţa cu rezultate foarte bune pentru stânga franceză şi preşedintele Hollande.

Blaga a mai spus, în legătură cu stabilirea criteriilor pentru desemnarea candidatului PDL la Preşedinţie, că există termene până la care membrii PDL le pot transmite secretarului general, urmând a fi analizate, precizând însă că "nu-i nicio grabă".

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a propus ca desemnarea candidatului PNL la Preşedinţie să se facă printr-un scrutin intern, aşa cum se întâmplă în alte ţări, menţionând că cel desemnat va trebui să aibă şansele cele mai mari de a obţine mandatul prezidenţial. "Propunerea mea e ca în PNL desemnarea candidatului (la Preşedinţie, n.r.) să se facă printr-un scrutin intern", a spus Tăriceanu, vineri, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică seară, că nu "oricine din PNL" poate fi susţinut de către PSD şi PC pentru poziţia de candidat la alegerile prezidenţiale, în timp ce secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a menţionat că este "exclus" ca partidul să susţină altă persoană.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, sâmbătă, că, în cazul fostului premier Călin Popescu Tăriceanu, conflictul cu acesta nu va fi "o poveste fără sfârşit" în interiorul PNL, reproşându-i poziţii identice cu "propagandiştii pedelişti" şi faptul că a stat "pe margine" la momentul consolidării USL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici