Blaga: Am decis în ziua discursului lui Biden ca după europarlamentare să începem discuţiile PNL-PDL

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, întrebat când a început dialogul cu liderul liberal Crin Antonescu, că nu au existat tatonări înainte de scrutinul din 25 mai şi că decizia ca după europarlamentare să se înceapă discuţiile s-a luat în ziua în care Joe Biden a avut un discurs la Cotroceni.

249 afișări
Imaginea articolului Blaga: Am decis în ziua discursului lui Biden ca după europarlamentare să începem discuţiile PNL-PDL

Blaga: Am decis în ziua discursului lui Biden ca după europarlamentare să începem discuţiile PNL-PDL (Imagine: Bogdan Dănăescu/Mediafax Foto)

Blaga a fost întrebat, miercuri seară, într-o emisiune la B1 TV, de când a început dialogul dintre PDL şi PNL, cu Crin Antonescu, respectiv dacă au existat tatonări înainte de alegeri.

"Nici un fel de tatonări. Nimic. Pur şi simplu am decis ca după alegerile europarlamentare să începem discuţiile în ziua în care domnul Biden şi-a prezentat discursul la Palatul Cotroceni (21 mai - n.r.)", a spus Vasile Blaga.

"Noi nu ştim să lucrăm decât instituţionalizat, eu nu mă pot duce la o astfel de discuţie fără a discuta elementele unei colaborări în structurile PDL, chiar dacă Statutul îmi permite. (...) Am avut şi ieri (marţi - n.r.) şi astăzi (miercuri - n.r.) discuţii, în unanimitate s-au luat deciziile şi astăzi cu o echipă desemnată de BPN - o primă echipă, pentru că ea va fi mult lărgită - am început discuţiile. Am stabilit nişte lucruri - ca oameni normali, la masă -, pe care le vom face imediat: candidat unic la Preşedinţie, cum va fi el desemnat, am stabilit că de mâine dimineaţă începe colaborarea în teritoriu între cele două partide şi va fi o echipă comună care se va ocupa pentru a realiza peste tot colaborări, majorităţi în consiliile locale şi judeţene, o echipă - şi asta e mult mai simplă - alcătuită din cei patru lideri de grupuri parlamentare, care vor aborda în comun poziţiile celor două partide în Parlament şi, desigur, echipe care vor lucra la proiectul pentru România", a menţionat liderul democrat-liberal.

Vasile Blaga a mai spus în emisiunea televizată, răspunzând unei întrebări, că speră ca şi preşedintele Băsescu să-l voteze pe candidatul care va fi desemnat pentru prezidenţiale.

"Domnul preşedinte Traian Băsescu a avut un rol extrem de important în ceea ce a însemnat parcursul spre democratizarea statului român în ultimii zece ani, parcursul lui euro-atlantic, întărirea relaţiei de colaborare, a parteneriatului cu SUA (...). A avut un merit deosebit şi în devenirea PD şi pe urmă a PDL şi din nou îi suntem recunoscători. Opţiunea domniei sale a fost alta, explicită, zi de zi explicită, inclusiv în campania electorală şi am respectat-o. Dar de aici şi până a merge cu analiza până acolo încât nu avem voie să gândim cu capul nostru şi să nu avem propriile opinii asta e cu totul altceva. (...) Acum ce ar trebui să fac eu şi PDL? Domnule preşedinte, ne daţi voie să acţionăm spre o construcţie politică cu PNL sau nu ne daţi voie? N-am făcut lucrul ăsta niciodată, eu am fost în permanenţă un om liber şi mi-am spus de câte ori am avut ocazia gândurile şi în partid. Nu întotdeauna am fost de acord cu domnul preşedinte", a arătat Blaga.

"Sper să avem un candidat la prezidenţiale la care şi domnul preşedinte Băsescu să spună că îl va vota, dar atât", a menţionat liderul PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici