Blaga: Boc trebuie să decidă dacă e bine să fie membru al unei fundaţii care s-a săturat de PDL

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat luni că Emil Boc are o problemă morală legată de intrarea în Fundaţia Mişcarea Populară, deoarece acesta trebuie să hotărască dacă e bine să fie membru al unei fundaţii care s-a săturat de PDL, dar că nu există probabilitatea să fie exclus din partid.

105 afișări
Imaginea articolului Blaga: Boc trebuie să decidă dacă e bine să fie membru al unei fundaţii care s-a săturat de PDL

Primarul Emil Boc (Imagine: Raul Ştef/Mediafax Foto)

"Dacă vă uitaţi pe site-ul Fundaţiei Micării Populare, dânşii spun că s-au săturat de tot soiul de partide, printre care şi de PDL. Problema morală nu este la BPN, nu este la PDL, ci acolo. Domnia sa (Emil Boc - n.r.) trebuie să hotărască dacă e bine să fie membru al unei fundaţii care s-a săturat de PDL", a afirmat Vasile Blaga întrebat în legătură cu faptul că Emil Boc a anunţat că se înscrie în Fundaţia Mişcarea Populară.

Blaga a mai spus că Emil Boc este membru de drept al BPN al PDL, dar că "nu prea l-a văzut" la şedinţe.

"Este adevărat, e membru, dar nu prea l-am văzut pe aici", a spus Blaga.

Întrebat cum va împiedica varianta ca mai mulţi primari ai PDL să se înscrie în Fundaţia Mişcarea Populară, Blaga a spus că nu-şi propune să împiedice acest lucru, dar că de la declaraţii până la fapte sunt lucruri multe.

"Şi aici e problemă de moralitate. Ei (primarii PDL - n.r.) au fost aleşi pe listele PDL. Dacă au alte gânduri, se simt în stare să câştige sub alte culori, să o facă, bine ar fi să-şi dea demisia", a adăugat Blaga.

Întrebat dacă există probabilitatea ca aceşti primari care se înscriu în Fundaţia Mişcarea Populară să fie excluşi din PDL sau sancţionaţi, Blaga a răspuns: "Nu, nu".

El a arătat că Gheorghe Falcă s-a înscris de anul trecut în Fundaţia Mişcarea Populară, dar că acesta a declarat la Colegiul Director al PDL de la Braşov că sprijină PDL.

"Vom analiza pas cu pas, eu nu vreau să dau mare importanţă unei acţiuni care probabil şi-a propus să estompeze acţiunea adevăratului Partid Democrat Liberal, adevăratului partid de opoziţie", a mai spus Blaga, întrebat dacă îi păstrează la şefia organizaţiilor PDL pe care le conduc pe cei care aderă la Fundaţia Mişcarea Populară.

Blaga a mai spus că în şedinţa BPN se va lua decizia privind alegerile europarlamentare, impunându-se fiecărei organizaţii o ţintă electorală clară.

"Azi luăm decizia care se impune, ca pe lângă faptul că fiecare organizaţie de-a noastră are o ţintă electorală clară, vor fi analizate scorurile fiecărei organizaţii, iar conducerile ultimelor organizaţii ca performanţă pleacă. Vom analiza şi organizaţiile unde scorurile unor partide sunt mult peste media lor electorală şi vom lua măsuri", a explicat Blaga întrebat în privinţa măsurilor pe care PDL le va lua în legătură cu primarii care aderă la Fundaţia Mişcarea Populară.

Primarul Emil Boc a anunţat, duminică, la Cluj, că a acceptat să facă parte din Fundaţia Mişcarea Populară, susţinând că, în opinia sa, poate avea o contribuţie la unificarea dreptei, pentru câştigarea alegerilor din acest an.

"Am acceptat invitaţia lui Marian Preda de a face parte din Fundaţia Mişcarea Populară", a spus Boc.

El a adăugat că, în opinia sa, poate contribui la unificarea dreptei, pentru câştigarea alegerilor din acest an.

"Fundaţia Mişcarea Populară îşi propune să apere, să susţină şi să promoveze proiectele de reformă şi de modernizare a statului român. Cred că acolo pot avea o contribuţie să susţinem acele proiecte pe care împreună cu preşedintele Traian Băsescu le-am susţinut dintotdeaua. Sunt proiecte de care nu m-am dezis niciodată, împreună cu preşedintele României am trecut ţara prin criza economică", a mai spus Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici