Blaga către Ponta: Cereţi votul pentru o majoritate făcută cu cei care îşi tranzacţionează viitorul

Senatorul PDL Vasile Blaga i-a spus, luni, în plen, premierului desemnat Victor Ponta că a înfierat "cu o furie fără egal" traseismul politic şi a considerat ilegitimă fosta coaliţie din cauza UNPR şi că trebuie să explice de ce îi primeşte acum pe cei dispuşi să-şi tranzacţioneze viitorul politic.

95 afișări
Imaginea articolului Blaga către Ponta: Cereţi votul pentru o majoritate făcută cu cei care îşi tranzacţionează viitorul

Vasile Blaga şi Victor Ponta (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Aţi înfierat cu o furie fără egal traseismul politic. Aţi aruncat cele mai grele vorbe asupra celor care îl practică şi aţi declarat că doriţi să modificaţi Constituţia pentru a interzice acest blamabil fenomen. Astăzi veniţi în Parlament şi cereţi votul de încerdere unei majorităţi născute în urma pactului cu UNPR şi primirii cu braţele deschise a tuturor celor dispuşi să-şi tranzacţioneze viitorul politic dincolo de morală. (...) Care este încrederea pe care cetăţenii României pot să o aibă în vorbele şi angajamentele dumneavoastră?", i-a spus Blaga lui Ponta în plenul Parlamentului.

Blaga a arătat că la alegeri PDL a obţinut cu 3 parlamentari mai mult decât PSD.

El i-a mai spus premierului desemnat că abordarea lui în privinţa înfiinţării unei linii în limba maghiară şi engleză la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş este falsă, arătând că acesta vrea să câştige electoral pe teme naţionaliste.

"Abordarea unei asemenea teme este ipocrizie dictată de calcul electoral", a mai spus Blaga, arătând că la Cluj sunt zece mii de studenţi care învaţă în limba maghiară.

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, luni, în plenul Parlamentului, că majoritatea care susţine Guvernul său este una "legitimă", el precizând că, la alegerile din 2008, PSD, PNL şi PC au obţinut majoritatea mandatelor în Legislativ.

Pentru a-şi asigura majoritatea în Parlament, Victor Ponta a semnat un protocol cu UNPR şi unul cu grupul deputaţilor minorităţilor, care până la moţiunea de cenzură care a dus la căderea Guvernului Ungureanu au făcut parte din coaliţia formată împreună cu PDL şi UDMR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici