Blaga către Vanghelie: Cine v-a pus să faceţi afirmaţii iresponsabile legate de arhiva DGIPI?

Ministrul interimar al Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, l-a criticat, vineri, la Antena 3, pe preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, pentru "afirmaţiile iresponsabile" legate de arhiva "Doi şi-un sfert" (DGIPI).

32 afișări
Imaginea articolului Blaga către Vanghelie: Cine v-a pus să faceţi afirmaţii iresponsabile legate de arhiva DGIPI?

Blaga către Vanghelie: Cine v-a pus să faceţi afirmaţii iresponsabile legate de arhiva DGIPI? (Imagine: Mediafax Foto/Octav Ganea)

"Cine v-a pus să faceţi acele declaraţii, domnule Vanghelie? Au fost nişte afirmaţii iresponsabile. Cum puteţi să fiţi atât de iresponsabil?", l-a întrebat Blaga pe Marian Vanghelie, în direct, la Antena 3.

Totodată, Blaga a mai spus, referitor la scurgerile de informaţii din MAI, că nu poate spune ce informaţii s-au scurs, dar că erau foarte importante.

La rândul său, Vanghelie l-a acuzat pe Blaga de tentativă la şantaj, în legătură cu păstrarea în funcţii de şefi de arme cărora le fusese retras certificatul ORNIS.

Preşedintele PSD Bucureşti l-a anunţat pe Blaga că va depune plângere penală împotriva sa, "pentru tot ce-a declarat şi semnat" în timpul mandatului de ministru.

La sfârşitul transmisiunii, Vasile Blaga i-a cerut preşedintelui PSD Bucureşti să nu mai facă aprecieri la adresa instituţiei principale de aplicare a legii în România, MAI, motivând că organismele europene "sunt cu ochii pe noi (România, n.r)".

Vasile Blaga, a afirmat, vineri, la Antena 3, că fostul ministru Dan Nica ştia de la mijlocul lunii septembrie că persoane cu funcţii de răspundere în MAI "nu mai avea acces la informaţii secrete, nu mai avea cerificate ORNIS".

Blaga a precizat că el "declară numai ce poate declara", în calitate de ministru, şi că nu vrea să lanseze "bombe" pe piaţă, dar că sunt unele lucruri trebuie clarificate.

Potrivit ministrului interimar al Administraţiei şi Internelor, unele persoane cu funcţii de răspundere în MAI au fost păstrate în funcţie, deşi nu mai aveau certificat ORNIS (emis de Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete), motivând astfel unele schimbări pe care le-a cerut de la conducerea structurilor ministerului.

Blaga a mai spus că certificatul ORNIS le-a fost retras unor persoane din minister din cauza unor scurgeri de informaţii.

"S-au copiat transcripturi după înregistrări cu mandat de siguranţă naţională sau de crimă organizată, fără a avea dreptul la acest lucru", a explicat Blaga.

El a mai spus că în acest caz a fost sesizat Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care urmează să clarifice situaţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici