Blaga: Cred că atunci când s-a întâlnit cu Antonescu, Gordon ştia şi ce a mâncat acesta dimineaţă

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, că reprezentantul Departamentului de stat al SUA, Philip Gordon, "ştia şi ce a mâncat dimineaţă domnul Antonescu" atunci când a avut o întâlnire cu liderul PNL aflat în funcţia de preşedinte interimar al României.

1366 afișări
Imaginea articolului Blaga: Cred că atunci când s-a întâlnit cu Antonescu, Gordon ştia şi ce a mâncat acesta dimineaţă

Vasile Blaga (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Eu cred că atunci când s-a întâlnit cu domnul preşedinte interimar Crin Antonescu, reprezentantul Departamentului de stat ştia şi ce a mâncat dimineaţă domnul Antonescu, deci nu trebuia să afle de la noi", a precizat Vasile Blaga într-o conferinţă de presă.

El a făcut această precizare după ce a fost întrebat ce crede că se va întâmpla miercuri în Parlamentul European, când are loc o dezbatere referitoare la România.

"Reprezentanţii Comisiei îşi vor spune punctul de vedere, poate doamna Reding va merge în Parlament, vor fi discuţii, puncte de vedere ale grupurilor parlamentare. Cert este că ei ştiu foarte bine ce s-a întâmplat aici. Această idee a intoxicării cred că nu mai ţine de nimeni, asupra unei potenţiale intoxicări a Comisiei de către noi, de către noi şi vizavi de parteneriatul strategic al SUA. Sunt lucruri copilăreşti", a precizat Vasile Blaga.

Philip Gordon, asistent al secretarului de stat american, Hillary Clinton, a făcut în 13 august o vizită la Bucureşti, "pentru a discuta despre îngrijorarea Statelor Unite în legătură cu ultimele acţiuni guvernamentale care ameninţă separarea democratică a puterilor în stat şi slăbesc independenţa instituţiilor statului". El a avut întâlniri cu Traian Băsescu, suspendat din funcţie la acea vreme, cu preşedintele interimar de atunci, Crin Antonescu, cu premierul Victor Ponta, dar şi cu reprezentanţi ai societăţii civile.

La finalul vizitei, Philip Gordon a declarat că SUA susţin cele 11 puncte redactate de CE la adresa autorităţilor de la Bucureşti, precizând că a auzit "ceea ce trebuia" de la oficialii români cu care a discutat, rămânând de văzut dacă aceştia vor respecta ce au spus.

"Am venit şi pentru a exprima aceste preocupări. Au existat, aşa cum se ştie, acuzaţii credibile de vot ilegal masiv la referendum, au fost demersuri de schimbare a listelor cu votanţi, care ar schimba cvorumul de vot şi, se pare, încercări de presiune asupra Curţii Constituţionale privind validarea referendumului. Toate aceste acuzaţii au ridicat semne de întrebare privind legitimitatea oricărui rezultat care este aşteptat", a spus Philip Gordon.

De asemenea, Philip Gordon a spus, într-o întâlnire la Bucureşti cu reprezentanţi ai societăţii civile, că nu s-ar fi aflat în România la mijlocul lunii august dacă Statele Unite nu ar fi avut senzaţia că aici se întâmplă ceva foarte important şi care alunecă în direcţia greşită.

Departamentul de stat a publicat remarcile făcute de Philip Gordon, asistent al secretarului de stat american, Hillary Clinton, la o întâlnire cu reprezentanţi ai societăţii civile, care a avut loc în timpul vizitei la Bucureşti.

"Voi fi foarte deschis: suntem îngrijoraţi la Washington în legătură cu evoluţiile de aici. Le urmărim foarte atent. Eu n-aş fi fost aici, la mijlocul lunii august, dacă nu ar fi fost ceva, dacă nu am fi avut senzaţia că se întâmplă ceva foarte important şi care alunecă în direcţia greşită, motiv pentru care este foarte important pentru mine să fiu aici", a spus Gordon, potrivit sursei citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici