Blaga: Dacă PSD nu vrea să facă restructurarea aparatului de stat, Guvernul pică în septembrie

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat sâmbătă seară, la Realitatea TV, că este necesară restructurarea aparatului de stat şi a arătat că, dacă PSD nu votează cele trei legi pentru care Executivul îşi va asuma răspunderea în Parlament, Guvernul va cădea în septembrie.

15 afișări
Imaginea articolului Blaga: Dacă PSD nu vrea să facă restructurarea aparatului de stat, Guvernul pică în septembrie

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Vasile Blaga a arătat că, dacă va fi necesar, banii din a doua tranşă a împrumutului FMI vor merge şi pentru pensii şi salarii, condiţia fiind ca Executivul să facă restructuarea aparatului de stat.

"Condiţia este restructurarea aparatului de stat. Şi o vom face", a spus Blaga.

Întrebat ce se va întâmpla dacă PSD nu va dori această restructurare, Blaga a răspuns: "Dacă nu vrea, Guvernul pică. Să ne înţelegem foarte bine. Dacă nu vrea, la începutul lunii septembrie, Guvernul cade. Nu va vota Guvernul în Parlament, are această posibilitate şi să vedem dacă îşi asumă acest risc de a nu moderniza România şi a accepta criza economică", a declarat Vasile Blaga, referindu-se la asumarea răspunderii Guvernului în Parlament, pe legile educaţiei, salarizării unice şi sistemului de pensii.

El a menţionat că, dacă cei de la PSD nu sunt de acord cu asumarea răspunderii sau nu votează acest pachet de legi ale reformei în Parlament, atunci Guvernul cade.

"Cu atât mai mult este necesar acest demers, pentru că trebuie să vedem dacă mai există coaliţia, aşa este constituţional, să se verifice în Parlament", a spus Blaga referitor la asumarea răspunderii Guvernului în Parlament.

Blaga a precizat că PDL a gândit această coaliţie de guvernare pentru patru ani.

"Noi, cu bună credinţă, am spus şi spunem că am gîndit-o (coaliţia de guvernare, nr) să funcţioneze patru ani, dar vom vedea dacă şi colegii din PSD doresc acest lucru, printre altele şi la votul din Parlament pe pachetul de legi pentru reforma din educaţie", a spus secretarul general al PDL.

Referindu-se la relaţia dintre cele două partide în Executiv, Vasile Blaga a spus că aceasta este foarte bună.

"În interiorul Guvernului nu sunt probleme, la masa la care stau miniştrii şi atunci când se iau deciziile (..) Problemele sunt în special după şedinţele coaliţiei, cea care trebuie să sprijine acţiunea guvernamentală", a spus Blaga, precizând că în aceste şedinţe se discută şi se ajunge la poziţii comune, iar după cinci minute, unii, în special cei care sunt angrenaţi în campania electorală, ies şi fac alte declaraţii, contrare celor din şedinţa coaliţiei.

Blaga s-a referit, astfel, la preşedintele PSD, Mircea Geoană, arătând că, dintr-un anumit punct de vedere, îi înţelege atitudinea, întrucât acesta este candidat la Preşediţie şi "poate să îşi facă jocul", dar şi-a exprimat speranţa că cele două partide vor trece peste aceste abordări politicianiste.

Vasile Blaga a comentat şi declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu potrivit cărora ia în calcul şi ipoteza de a nu mai candida la alegerile din toamnă.

Secretarul general al PDL a spus că, în opinia sa, explicaţia acestei declaraţii este faptul că preşedintele Băsescu s-a aşteptat la mai multe rezultate din partea guvernării şi şi-a exprimat, astfel, nemulţumirea pentru că lucruri care se puteau rezolva din luna aprilie, precum reforma din educaţie, se realizează "cu forcepsul".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici