Blaga, despre candidatura lui Ungureanu la prezidenţiale: ”Viaţa e lungă, e loc pentru toţi”

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că partidul său merge cu Cătălin Predoiu ca propunere, în analiza pe care o va avea cu PNL, pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale, despre varianta Mihai Răzvan Ungureanu spunând că "viaţa e lungă, e loc pentru toţi".

548 afișări
Imaginea articolului Blaga, despre candidatura lui Ungureanu la prezidenţiale: ”Viaţa e lungă, e loc pentru toţi”

Mihai Răzvan Ungureanu (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

Vasile Blaga a fost întrebat, după şedinţa Colegiului Director al PDL, despre faptul că Mihai Răzvan Ungureanu şi-a exprimat disponibilitatea de a candida pentru prezidenţiale.

"Domnul Ungureanu este membru al PDL, decizia PDL este clară: mergem în analiză cu domnul Cătălin Predoiu. A spus el (Ungureanu - n.r.) mai multe, că va sprijini candidatul care va rezulta din această ultimă analiză, dintre reprezentanul PNL şi al PDL. Viaţa e lungă, e loc pentru toţi", a precizat Blaga.

Preşedintele democrat-liberalilor a făcut aceste precizări după ce Colegiul Director al partidului a aprobat protocolul de fuziune dintre FC şi PDL.

Preşedintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu, care a participat la şedinţă, a fost întrebat dacă a renunţat la ideea de a rămâne în cursa prezidenţială.

"Disponibilitate există oricum, dar, dincolo de ce înseamnă profilul personal care poate califica un prezidenţiabil, mai există două lucruri de care trebuie să ţinem cont: voinţa partidelor, care este suverană, şi voinţa electoratului. Puteţi fi convinşi, şi aceasta am spus-o şi în şedinţa Colegiului Director (al PDL - n.r.) în care am fost invitat astăzi, că mă pun la dispoziţia PDL în urma fuziunii. De aici încolo voinţa partidelor este suverană, ceea ce contează este sprijinul pentru candidatul comun al celor două partide, indiferent cine va fi el", a precizat Mihai Răzvan Ungureanu.

PDL a aprobat luni, în cadrul Colegiului Director al partidului, protocolul de fuziune cu Forţa Civică, fuziunea urmând să se "matrializeze" în prima din cele trei convenţii de sâmbătă ale PDL şi ale FC.

Tot luni, Vasile Blaga a răspuns şi solicitării făcute de Monica Macovei, de a fi inclusă în procesul de selecţie a candidatului dreptei la prezidenţiale.

Întrebat dacă democrat-liberalii au discutat despre solicitarea Monicăi Macovei, Blaga a spus că ”PDL şi-a desemnat în cel mai democratic mod cu putinţă candidatul pentru Preşedinţia României”.

”Nu am ce să adaug în plus. Aceasta este părerea unanimă a conducerii PDL. Aici nu e pe toane, e pe regulamente, şi ştiu că şi dânsa (Monica Macovei - n.r.) respectă regulamentele”, a spus preşedintele PDL.

El adăugat că Macovei trebuia să se înscrie în cursa internă pentru desemnarea candidatului PDL pentru prezidenţiale, la momentul în care a avut loc procedura respectivă, nu acum, când deja a fost desemnat Cătălin Predoiu.

Monica Macovei a declarat, pentru ”România Liberă” că solicită să fie inclusă în procesul de selecţie a candidatului dreptei la Preşedinţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici