Blaga, despre deciziile secuilor: S-au exprimat, asta nu înseamnă că trebuie să îi băgăm în seamă

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, înaintea şedinţei BPN, referindu-se la deciziile luate de iniţiatorii proiectelor aprobate de Adunarea Aleşilor Locali din Ţinutul Secuiesc, că aceştia nu reprezintă niciun for instituţional şi că nu trebuie să fie băgaţi în seamă.

21 afișări
Imaginea articolului Blaga, despre deciziile secuilor: S-au exprimat, asta nu înseamnă că trebuie să îi băgăm în seamă

Blaga, despre deciziile secuilor: S-au exprimat, asta nu înseamnă că trebuie să îi băgăm în seamă (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Am spus-o foarte clar. Şi ei sunt cetăţeni români, au dreptul la o opinie, cei care s-au întâlnit la Sfântu Gheorghe nu reprezintă niciun for instituţional al statului român. S-au exprimat, asta nu înseamnă că trebuie să îi băgăm în seamă", a comentat Blaga.

El a mai declarat că România are o Constituţie care arată clar care este limba statului român şi aceasta este grija Ministerului Administraţiei şi Internelor - ca principala instituţie de aplicare a legii să respecte Constituţia.

Aproximativ 300 de consilieri locali, judeţeni, primari şi viceprimari din Covasna, Harghita şi Mureş au participat, vineri după-amiază, la Sfântu Gheorghe, la a doua Adunare a Aleşilor Locali din Ţinutul Secuiesc. Majoritatea aleşilor locali prezenţi la evenimentul care s-a desfăşurat la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sfântu Gheorghe au fost din partea PCM, dar erau şi de la UDMR, independenţi şi Partidul Verde.

Participanţii au aprobat cele patru proiecte de hotărâri aflate pe ordinea de zi, între care cel privind statutul limbii maghiare în zonă, precum şi regulamentul de organizare şi funcţionare al Adunării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici