Blaga, despre schimbarea denumirii partidului: De ce să nu rămânem Partidul Popular?

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat luni, după şedinţa BPN, că se impune modificarea denumirii partidului şi o clarificare doctrinară în acest sens, cât mai rapid, întrebându-se de ce PDL nu s-ar numi Partidul Popular?

21 afișări
Imaginea articolului Blaga, despre schimbarea denumirii partidului: De ce să nu rămânem Partidul Popular?

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Blaga a declarat că o astfel de schimbare a denumirii şi a siglei partidului trebuie făcută cât mai repede. "Cred că este şi momentul, ca să reuşim în cei doi ani până la alegeri să o impunem public. Deci deciziile trebuie luate acum", a spus el.

Întrebat dacă s-ar putea renunţa la denumirea "Democrat", Vasile Blaga a precizat: "Orice putem discuta. De ce să nu rămânem Partidul Popular? Care ar fi problema? Nu eu iau decizia, ci Congresul".

El s-a referit astfel şi la o orientarea doctrinară creştin-democrată. "Partidele Populare au o tentă puternică creştin-democrată", a spus el despre posibilitatea ca doctrina PDL să se orienteze către acest curent ideologic.

Întrebat ce se va întâmpla cu orientarea liberală prezentă în denumirea PDL, Blaga nu a dorit să facă niciun fel de comentariu: "Deja este prea mult", a precizat el.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase a declarat că PDL are o Comisie de statut, deja propusă şi care va fi validată, vineri, la Braşov.

"În Comisie vor veni toate aceste propuneri şi cu siguranţă avem toată deschiderea să vedem ce este de făcut în continuare la nivelul şi de imagine şi de comunicare şi resurse umane", a spus ea.

Deputatul PDL Sever Voinescu a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că PDL ar trebui să-şi clarifice docrina, să adopte altă siglă, trandafirii fiind simbol socialist, şi să-şi schimbe denumirea, el propunând titulatura Partidul Popular.

El a adăugat că, în materie de sigle, "este limpede că trebuie lucrat cu simbolurile deja consacrate ale curentului popular în Europa".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici