Blaga, despre Stănişoară: Nu ideile liberale l-au îndemnat să facă acest pas, ci oportunismul

Liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, referitor la trecerea lui Mihai Stănişoară la PNL, că nu "ideile liberale l-au îndemnat să facă acest pas, ci oportunismul", întrucât în urmă cu două săptămâni şi jumătate, la votarea bugetului, a avut "un discurs foarte acid la adresa USL".

265 afișări
Imaginea articolului Blaga, despre Stănişoară: Nu ideile liberale l-au îndemnat să facă acest pas, ci oportunismul

Vasile Blaga (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"În opoziţie atunci când este greu se cern cu adevărat caracterele. Domnul deputat Mihai Stănişoară nu a invocat niciun motiv şi nu a putut invoca de fapt niciunul pentru a părăsi PDL care i-a oferit totul: ministru, preşedinte al mai multor comisii parlamentare, consilier prezidenţial la un moment dat şi, nu în ultimul rând, şi-a dorit chiar şi funcţia de lider al grupului parlamentar din Camera Deputaţilor, acum o lună. Iată tot ce şi-a dorit. Pe de altă parte nu ideile liberale l-au îndemnat să facă acest pas, ci oportunismul, pentru că nu mai departe de acum trei săptămâni, mai exact două săptămâni şi jumătate, la votarea bugetului de stat, a avut un discurs foarte acid la adresa PNL, PSD, USL-ului. Aş vrea să fac două precizări: una - desigur îmi pare rău când pierdem un coleg, dar prin plecarea a astfel de colegi partidul rămâne mai curat şi a doua afirmaţie pe care vreau să o fac - un cotidian central, care de ceva timp este trompeta unora care şi-au depus moţiunea, după ce săptămâna trecută l-au trecut pe domnul Stănişoară printre susţinătorii acelei moţiuni, azi minte şi spune că m-aş fi întâlnit săptămâna trecută, într-o locaţie din Bucureşti, o şi spune, cu domnul Sorin Frunzăverde şi Stănişoară. Nu m-am întâlnit. Le spun că nu vor câştiga astfel puncte în interiorul partidului, minţind. Şi nu îi vor face bine nici candidatului pe care îl susţine", a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, la Craiova, Vasile Blaga.

De asemenea, Blaga a spus că, "indiscutabil", este vorba despre "o trădare a lui Stănişoară".

Întrebat dacă Mihai Stănişoară a avut vreun reporş la adresa PDL, Vasile Blaga a spus: "Domnul Stănişoară nu avea ce reproşa, dacă dorea putea să depună o moţine în partid, dacă îi dorea binele. Dar repet a avut tot ce şi-a dorit de la partidul acesta".

Deputatul Mihai Stănişoară a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută alături de Crin Antonescu, la sediul PNL, că a luat decizia de a intra în PNL, spunând că acest partid este singurul care poate susţine şi implementa cu succes politici de dreapta în România".

"Sunt un om care nu se uită cu mânie în trecut, ci priveşte cu speranţă în viitor", a spus Stănişoară.

El a susţinut că a luat hotărârea de a intra în PNL "după o chibzuinţă intensă" şi că "singurul partid care poate susţine şi implementa cu succes politici de dreapta în România este PNL".

"Vin în PNL asigurându-i pe colegii şi partenerii mei că voi fi onest, sincer, corect, loial şi performant", a adăugat Stănişoară.

Mihai Stănişoară a mai spus că pentru el "PDL reprezintă trecutul, iar PNL prezentul şi viitorul".

Mihai Stănişoară era prim-vicepreşedinte PDL, lider al grupului deputaţilor democrat-liberali şi preşedintele organizaţiei judeţene Mehedinţi a PDL.

În perioada 2007 - 2008, Stănişoară a fost consilier prezidenţial pentru securitate naţională, iar ulterior, până în octombrie 2009, a fost ministru al Apărării.

El a fost şi senator PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici