Blaga, după întâlnirea cu Comisia de la Veneţia: Socialismul românesc nu seamănă cu cel de la ei

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, că a încercat să le explice reprezentanţilor Comisiei de la Veneţia că "socialismul românesc nu seamănă cu socialismul de la ei de acasă".

446 afișări
Imaginea articolului Blaga, după întâlnirea cu Comisia de la Veneţia: Socialismul românesc nu seamănă cu cel de la ei

Vasile Blaga (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Blaga a făcut această precizare într-o conferinţă de presă, după ce conducerea PDL s-a întâlnit, la sediul partidului, cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia.

"Am spus-o şi acum: am apărat România, statul de drept de abuzurile stângii socialiste din România, pentru că am încercat să explicăm că socialismul românesc nu seamănă cu socialismul de la ei de acasă. Socialiştii români nu ştiu să guverneze decât dacă confiscă instituţiile statului, aşa au făcut-o în permanenţă şi în perioada 2004-2008 şi pe urmă", a spus Blaga.

El a arătat că, la întâlnirea cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia, liderii PDL şi-au spus punctul de vedere faţă de tot ce s-a întâmplat după 3 iulie în România, făcând o paralelă cu procedura de la prima suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, care a durat şase luni, în timp ce a doua a durat patru zile.

Potrivit lui Blaga, democrat-liberalii le-au explicat oficialilor europeni că scopul a fost suspendarea preşedintelui "fără motiv" şi că reprezentanţii USL au făcut schimbări ale regulilor jocului în timpul jocului.

"Le-am prezentat şi de ce au restrâns atribuţiile CC. Am răspuns şi la o serie de întrebări legate de propunerea mea ca începând cu anul viitor să facă parte doar jurişti cu o probitate morală care să vină din partea Înaltei Curţi cu consultarea CSM (la CC - n.r.)", a adăugat Blaga.

El crede că reprezentanţii Comisiei de la Veneţia "nu vor putea să nu sesizeze, parcurgând chiar presa ultimelor luni, presiunile asupra judecătorilor Curţii Constituţionale".

Vasile Blaga a precizat că nu şi-ar dori, însă, ca raportul Comisiei de la Veneţia să fie legat de intrarea României în Schengen şi a menţionat că "nu crede că acest lucru se va întâmpla".

"Nu mi-aş dori, în schimb, să fie legat cumva de intrarea României în Schengen acest lucru şi nu cred că acest lucru se va întâmpla. Dar eu nu ştiu ce o să scrie dânşii în raportul respectiv", a menţionat preşedintele PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici