Blaga evită să spună dacă va candida la şefia PDL

Şeful campaniei electorale a PDL, Vasile Blaga, a evitat, luni, să spună dacă va candida la şefia PDL şi, întrebat dacă ezită să candideze de teama unui eşec la alegerile parlamentare, el a susţinut că nu a pus niciodată în balanţă cariera personală cu bunul mers al partidului.

118 afișări
Imaginea articolului Blaga evită să spună dacă va candida la şefia PDL

Vasile Blaga (Imagine: Bogdan Stamatin / MediafaxFoto)

Chestionat dacă va candida pentru funcţia de preşedinte al PDL, Blaga a răspuns că încă nu este convocată Convenţia Naţională, marţi urmând să aibă loc Consiliul Naţional de Coordonare.

"Până la urmă, vor mai fi discuţii, pentru că este foarte importantă echipa, proiectul politic. Vom discuta asta mâine", a adăugat Blaga.

Întrebat dacă se teme de un nou eşec la alegerile parlamentare şi de aceea are o ezitare în a candida, el a menţionat că nu a pus niciodată în balanţă cariera personală cu bunul mers al partidului şi nu o să facă acest lucru nici acum.

"Până la urmă, problema este de a reconstrui pas cu pas partidul, începând cu foarte multe lucruri (...) E o muncă foarte grea şi, sigur, responsabilă şi trebuie şi un pic de curaj din partea echipei care se angajează să facă lucrurile acestea", a arătat Vasile Blaga.

Întrebat pe cine ar alege să facă parte din echipa sa, Vasile Blaga a spus că echipa sa este echipa PDL.

Întrebat dacă ar fi o variantă bună ca Elena Udrea să facă parte din conducerea PDL, el a evitat să răspundă.

Referitor la decizia lui Cristian Preda, Monica Macovei şi Sever Voinescu de a depune o moţiune pentru şefia partidului, Blaga a menţionat că este un lucru normal.

"Poate să îşi depună candidatura în acest moment oricine dacă este membru al PDL", a spus Blaga.

După şedinţa de joi a Colegiul Director, surse din partid declarau că Vasile Blaga ar fi anunţat că nu mai candidează la nicio funcţie din partid.

Joi seară, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, Blaga a dezminţit aceste informaţii. "Eu nu am spus că nu voi candida, nici că voi candida", a spus Blaga. Întrebat dacă nu exclude candidatura la şefia PDL, Blaga a răspuns: "Nici pe departe".

Preşedintele demisionar al PDL Emil Boc a declarat, duminică seară, că o convenţie naţională extraordinară a PDL va avea loc pe 30 iunie, iar marţi urmează să aibă loc o şedinţă a Consiliului Naţional de Coordonare (CNC) al partidului.

Preşedintele demisionar a spus că la convenţie vor participa 1450 de delegaţi şi că de organizarea acesteia se va ocupa un comitet format din nouă persoane, aparţinând filialelor cu cele mai bune rezultate în alegerile locale.

Anunţul a fost făcut după şedinţa de duminică seară a Colegiului Director al PDL.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici