Blaga: În PDL am numai prieteni, nici dacă aş rămâne eu cu nea Antonie nu plec din partid

Secretarul general al PDL Vasile Blaga a declarat, sâmbătă, la Piteşti, că are "numai prieteni" în partid, adversarii săi fiind în PSD şi PNL, şi că nu va pleca din formaţiunea democrat-liberală nici "dacă ar rămâne cu nea Antonie".

30 afișări
Imaginea articolului Blaga: În PDL am numai prieteni, nici dacă aş rămâne eu cu nea Antonie nu plec din partid

Blaga: În PDL am numai prieteni, nici dacă aş rămâne eu cu nea Antonie nu plec din partid (Imagine: Sebastian Sascau/Mediafax Foto)

"S-a vorbit aici despre alegeri interne în partid. Sigur o să avem Convenţia Naţională, va fi o competiţie, nu văd ce-ar putea fi rău în asta. Dar un lucru vă spun foarte clar: eu în Partidul Democrat Liberal am numai prieteni, eu în Partidul Democrat Liberal am numai oameni cu care am luptat, adversarii mei sunt în PSD şi în PNL şi avem mari bătălii de dus cu ei. Ia să vedem dacă suntem în stare să ne ţinem promisiunea făcută şi în campania electorală şi în campania prezidenţială de a schimba Constituţia României. De a face ceea ce a promis şi domnul preşedinte Traian Băsescu. Reducerea numărului de parlamentari, cu ăia trebuie să ne batem nu între noi", a spus Vasile Blaga în faţa participanţilor la reuniunea PDL Argeş unde s-a ales conducerea filialei.

Blaga a precizat că nu va pleca din PDL nici dacă "ar rămâne cu nea Antonie", adăugând că doreşte un partid puternic şi unit, "încrezător în forţele lui".

"Vreau să vă spun un lucru foarte, foarte simplu. Aud vorbindu-se de unitate, de mai ştiu eu ce, îl vedeţi dumneavoatră pe Blaga plecând din partid, nici dacă aş rămâne eu cu nea Antonie nu plec. Nu asta este problema, nu asta este problema de potenţiale fracţionări şi vorbesc cei care n-au trecut prin nicio convenţie. Am avut trei moţiuni în 30-31 mai 2001, a lui Traian Băsescu, a lui Petre Roman şi a Simonei Marinescu şi nu s-a fracţionat partidul. A plecat Petre Roman cu secretara, a plecat în Irak Simona Marinescu şi au mai plecat vreo doi, nu s-a simţit, nu s-au simţit pierderile astea. Deci mare încredere, suntem un partid matur, să-i alegem pe cei mai buni, cei care chiar se pricep la ceva, pentru că nu-mi plac oamenii care se pricep la toate. Ăla nu se pricepe la nimic! Nu doresc decât un partid puternic, unit, demn şi absolut încrezător în forţele lui", a afirmat secretarul general al PDL.

El a spus că alegerile din 2012 sunt "primul meci" şi cel mai important, referindu-se în primul rând la alegerile locale pentru că dacă nu vor avea "un scor foarte bun" atunci vor pierde alegerile generale.

"De modul în care populaţia simte buna noastră guvernare va depinde rezultatul anului 2012. (...) Şi eu sunt optimist, şi eu cred că vom bate USL, dar să nu ne îmbătăm cu apă rece, nu va fi uşor", a mai spus Blaga.

Preşedintele PDL, Emil Boc, secretarul general al partidului Vasile Blaga şi miniştrii Elena Udrea şi Traian Igaş, precum şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, şi deputatul Sulfina Barbu au participat la întâlnirea filialei Argeş a PDL pentru alegerea liderului organizaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici