Blaga: Înscrierea lui Chiliman în PDL, mai mult decât oportună

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat luni că Andrei Chiliman "este un om de dreapta consacrat, care a avut multe iniţiative în această zonă" şi a apreciat înscrierea edilului Sectorului 1 în PDL drept "mai mult decât oportună".

351 afișări
Imaginea articolului Blaga: Înscrierea lui Chiliman în PDL, mai mult decât oportună

Blaga: Înscrierea lui Chiliman în PDL, mai mult decât oportună (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Blaga a fost întrebat înainte de şedinţa BPN al PDL dacă i se pare oportună înscrierea lui Andrei Chiliman în PDL atâta vreme cât acesta a fost exclus din PNL, iar democrat-liberalii negociază cu liberalii.

"Am terminat negocierile şi o să vedeţi toate răspunsurile la întrebările dumneavoastră după şedinţa BPN. (Andrei Chiliman - n.r.) este un om de dreapta consacrat, care a avut multe iniţiative în această zonă. Şi înscrierea lui o considerăm mai mult decât oportună", a precizat Vasile Blaga.

Vasile Blaga a mai spus, întrebat despre faptul că Andrei Chiliman ar urma să ocupe funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL, că aceste lucruri vor fi discutate în şedinţa BPN al PDL şi că întărirea dreptei trebuie să aibă "rezultate concrete".

"O să discutăm toate lucrurile acestea în şedinţa BPN, dar eu cred că orice acţiune pentru întărirea dreptei trebuie să aibă şi rezultate concrete, să trecem de faza de poveşti, iar PDL chiar trece de această fază", a adăugat Vasile Blaga.

Întrebat dacă PDL discută şi cu Mihai Răzvan Ungureanu în vederea întăririi dreptei, Blaga a răspuns: "Noi discutăm cu toată lumea interesată".

De asemenea, Vasile Blaga a mai spus că delegaţiile PNL şi PDL au avut o întâlnire luni.

Surse democrat-liberale au declarat anterior pentru MEDIAFAX că primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, se va înscrie, luni, în PDL, urmând să aibă funcţia de prim-vicepreşedinte.

"PDL va semna luni un protocol cu Iniţiativa România Liberală şi toţi cei de la această Iniţiativă se vor înscrie în PDL. Andrei Chiliman se va înscrie în PDL şi va fi prim-vicepreşedinte", au precizat sursele citate.

Din IRL mai fac parte şi Vlad Moisescu şi Diana Tuşa.

Delegaţia Permanentă a PNL a decis, în 27 mai 2013, excluderea din partid a primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, după ce edilul a activat timp de 24 de ani în PNL, motivul sancţiunii fiind săvârşirea unor "abateri grave de la disciplina partidului". Propunerea de excludere a primarului Andrei Chiliman şi a deputatului Diana Tuşa, înaintată de BPN Delegaţiei Permanente a PNL, a fost aprobată cu 139 de voturi ”pentru” şi 8 voturi ”împotrivă”.

Excluderea lui Andrei Chiliman din PNL a venit după un an de conflict deschis între el şi Crin Antonescu. De altfel, Andrei Chiliman, Vlad Moisescu şi Diana Tuşa lansaseră în aprilie 2013 Iniţiativa România Liberală.

În septembrie 2013, Forţa Civică şi PNŢCD au semnat un protocol cu Iniţiativa România Liberală de includere a acesteia în Alianţa pentru Dreptate şi Adevăr, liderii acestor formaţiuni precizând că vor avea candidat unic la prezidenţiale şi candidaţi comuni la europarlamentare. Însă, după rezultatul dezastruos de la alegerile europarlamentare din acest an, IRL s-a despărţit de PNŢCD. Colaborarea FC-PNŢCD încetase mai devreme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici