Blaga, întrebat dacă l-ar avantaja un număr mai mare de delegaţi: Cine gândeşte astfel nu iubeşte PDL

Candidatul la preşedinţia PDL Vasile Blaga a declarat, miercuri, întrebat dacă l-ar avantaja mărirea numărului de delegaţi la Convenţia Naţională, că "cine gândeşte în astfel de termeni nu iubeşte partidul".

26 afișări
Imaginea articolului Blaga, întrebat dacă l-ar avantaja un număr mai mare de delegaţi: Cine gândeşte astfel nu iubeşte PDL

Blaga, întrebat dacă l-ar avantaja un număr mai mare de delegaţi: Cine gândeşte astfel nu iubeşte PDL (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Cine gândeşte în astfel de termeni, că te-ar avantaja sau nu, nu iubeşte partidul ăsta", a afirmat Blaga, întrebat dacă acceptarea propunerii privind mărirea numărului de delegaţi de către Consiliul Naţional de Coordonare l-ar avantaja.

Vasile Blaga a spus că în PDL au avut loc discuţii despre creşterea numărului de delegaţi la Convenţia Naţională a partidului din 14-15 mai, iar cel mai probabil acest subiect va fi reluat lunea viitoare la Biroul Permanent Naţional.

El a apreciat că această idee este foarte bună "pentru a avea o Convenţie cât mai reprezentativă".

"Este o discuţie în partid. Ideea nu am avut-o numai eu. Au avut loc discuţii şi în Comisia de organizare a Convenţiei. Nu văd nimic rău în ea pentru a avea o Convenţie cât mai reprezentativă. Eu cred că ar fi foarte bine, pentru că aşa ar veni cu adevărat tot activul nostru. (...) Probabil cel mai curând discuţia se va relua luni în Biroul Permanent Naţional. Nu pot să iau eu decizia asta", a mai spus Vasile Blaga.

Blaga a fost prezent la o întâlnire cu reprezentanţii PDL Sector 6.

Surse din PDL au declarat, miercuri, pentru "Gândul" că în partid se pregăteşte reconfigurarea Convenţiei Naţionale şi triplarea numărului de delegaţi care vor stabili prin vot direct funcţiile din vârful formaţiunii. Potrivit surselor citate, iniţiativa îi aparţine actualului secretar general al PDL, Vasile Blaga, care îi propune premierului Emil Boc reluarea discuţiilor în vederea organizării convenţiei din luna mai.

Fostul şef al Internelor vrea, pe de o parte, ca mare parte a primarilor şi a reprezentanţilor din teritoriu să-şi poată exprima în mod direct opţiunea, iar pe de altă parte să existe garanţia că votanţii vor avea cu adevărat libertatea de a alege, fără a fi influenţaţi de şefii organizaţiilor judeţene. Concret, susţinătorii moţiunii lui Blaga cer ca la congres să participe 4.000 de delegaţi, şi nu 1.400, aşa cum s-a stabilit în Modrogan în urmă cu trei săptămâni. Pentru a modifica numărul de participanţi la congres, conducerea partidului trebuie să convoace un nou Consiliu Naţional de Coordonare, primii paşi în vederea organizării respectivului eveniment urmând a fi făcuţi la începutul săptămânii viitoare.

Discuţiile au fost confirmate pentru "Gândul" de către Vasile Blaga, care a explicat de ce un congres cu un număr mai mare de delegaţi va reflecta o desfăşurare corectă a alegerilor: "Cu cât sunt mai mulţi delegaţi, cu atât mai reprezentativă va fi Convenţia Naţională. Astfel, va participa cel mai important activ al partidului: primarii, preşedinţii de consilii judeţene şi vicepreşedinţii de consilii judeţene. Voi discuta luni cu premierul şi cu domnul Paleologu despre această chestiune".

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că o propunere pentru majorarea la peste patru mii a numărului de delegaţi la Convenţia Naţională a PDL a fost discutată, prima dată, luni, în BPN, cu cei trei candidaţi la şefia partidului, o decizie urmând să fie validată la viitoarea şedinţă a BPN.

Flutur, membru al Comisiei de organizare a alegerilor, a precizat că luni, la şedinţa BPN a PDL, a avut loc o întâlnire a celor trei candidaţi la preşedinţia formaţiunii, înainte de depunerea moţiunilor, în prezenţa Comisiei de organizare a alegerilor şi s-a discutat posibilitatea majorării numărului de delegaţi la Convenţia Naţională din 14 mai.

Vicepreşedintele PDL a menţionat că propunerea presupune majorarea de la 1.400 la aproximativ 4.600 a numărului de delegaţi la Convenţia Naţională.

"Propunerea a venit de la cei trei candidaţi şi urmează să fie discutată şi validată lunea viitoare, în şedinţa BPN", a spus Gheorghe Flutur.

El a subliniat că se pronunţă pentru o reprezentare largă la luarea unor decizii importante în partid. "Personal, şi din câte ştiu şi preşedintele partidului, Emil Boc, sunt pentru o mai largă reprezentare la Convenţia Naţională şi în general la luarea unor decizii foarte importante în partid, lucru prevăzut clar în moţiunea noastră", a spus vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur.

Fostul ministru al culturii Theodor Paleologu, candidat la preşedinţia PDL, a declarat, miercuri, că nu are nimic de obiectat la propunerea privind creşterea numărului de delegaţi la Convenţia Naţională a partidului din 14 mai, iar aceasta să se desfăşoare la Sala Palatului.

Emil Boc, Vasile Blaga şi Theodor Paleologu şi-au lansat oficial, luni, candidaturile pentru şefia PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici