Blaga: Nu mi-am propus să-l conving pe Băsescu de necesitatea boicotării referendumului

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, că nu şi-a propus să-l convingă preşedintele suspendat, Traian Băsescu, să fie de acord cu neparticiparea la referendum, decizia în privinţa boicotului fiind a Colegiului Director al PDL.

326 afișări
Imaginea articolului Blaga: Nu mi-am propus să-l conving pe Băsescu de necesitatea boicotării referendumului

Blaga: Nu mi-am propus să-l conving pe Băsescu de necesitatea boicotării referendumului (Imagine: Ovidiu Micsik / Mediafaxfoto)

Întrebat cum a reuşit să-l convingă pe Traian Băsescu să fie de acord cu neparticiparea la vot la referendum, Blaga a răspuns: "Nu am reuşit să-l conving, nu mi-am propus să-l conving, este decizia Colegiului Director".

Blaga a adăugat că, atunci când Traian Băsescu spunea că doreşte ca lumea să participe la referendum, nu era luată niciuna din măsurile USL criticate de PDL.

"Nici pe departe nu credeam că vor fi organizate secţii de votare în restaurante şi hoteluri la munte şi la mare, că nu o să existe o evidenţă clară a celor care votează pe liste suplimentare, că nu o să avem camere de luat vederi şi declaraţii pe propria răspundere. Nu ştiam lucrurile acestea", a spus Blaga.

Întrebat dacă se va duce la preşedintele suspendat să-i comunice decizia Colegiului Director, Blaga a răspuns: "Nu, dar cred că consilierii domniei sale s-au uitat la noi acum şi văd decizia partidului".

El a precizat că în Colegiul Director al PDL s-a decis, cu 89 de voturi "pentru" şi o abţinere, ca democrat-liberalii să spună "Nu" referendumului, arătând că îi roagă pe cetăţenii să nu participe la "o astfel de mascaradă pusă în scenă de USL".

Blaga că membrii şi simpatizanţii PDL nu pot valida "un şir de nereguli şi abuzuri", care a început în urmă cu două luni cu atacurile la judecătorii Curţii Constituţionale, eliminarea Avocatului Poporului, schimbarea preşedinţilor celor două Camere şi suspendarea lui Traian Băsescu fără ca acesta să fi încălcat Constituţia.

Vasile Blaga a spus că "abuzurile" USL nu s-au oprit şi că, deşi PDL a cerut să se respecte aceleaşi condiţii care au fost asigurate şi la alegerile din 2009, USL s-a opus.

El a spus că USL a desfiinţat şi birourile electorale din comune şi oraşe, astfel încât să fie greu să se ia o decizie în privinţa unor eventuale plângeri, iar PDL are doar un reprezentant în birourile electorale faţă de cinci ai USL.

"Rugăm cetăţenii să nu participe la o astfel de mascaradă pusă în scenă de către USL", a spus Blaga, arătând că preşedintele Traian Băsescu nu a fost suspendat pentru că ar fi încălcat Constituţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici