Blaga: PDL nu l-ar susţine garantat pe Antonescu drept candidat al dreptei. A vrut să ne rupă

Preşedintele PDL Vasile Blaga întrebat, joi, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, dacă PDL l-ar susţine pe Crin Antonescu drept candidat la Preşedinţie al dreptei, în eventualitatea în care USL s-ar desfiinţa, a răspuns: "Garantat, nu", deoarece a vrut să îi desfiinţeze pe democrat-liberali.

187 afișări
Imaginea articolului Blaga: PDL nu l-ar susţine garantat pe Antonescu drept candidat al dreptei. A vrut să ne rupă

Blaga: PDL nu l-ar susţine garantat pe Antonescu drept candidat al dreptei. A vrut să ne rupă

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a afirmat că partidul pe care îl conduce a trecut la alegerea candidatului la prezidenţiale nu "la masa verde" - respectiv preşedintele partidului şi doi-trei colegi -, ci prin votul "poporului PDL-ist", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Dacă prezenţa la vot va fi cel puţin la nivelul celei din regiunea Nord-Est, cred că se vor prezenta la vot peste 200.000 de colegi din cei 300.000 pe care îi avem. Până la urmă, sute de mii de colegi pot să judece mai bine decât am fi putut-o face o mână de oameni. Cel care va fi desemnat deja va avea în spate voturile câtorva sute de mii de oameni. Eu sper ca membrii PDL să-l aleagă pe cel care să convingă întreaga dreaptă românească", a afirmat Blaga.

Acesta a adăugat că PDL este dispus să poarte discuţii cu formaţiunile care împărtăşesc aceleaşi valori, însă întrebat dacă partidul l-ar susţine pe Crin Antonescu drept candidat al dreptei la Preşedinţie, în cazul în care s-ar rupe USL, liderul PDL a răspuns: "Garantat, nu! Eu nu cred că există PDL-ist care l-ar vota pe Crin Antonescu, nu cred!".

Liderul PDL a spus că "doar doi oameni au vrut să desfiinţeze PD şi apoi PDL", respectiv Crin Antonescu şi Adrian Năstase.

"Doi oameni au vrut să ne desfiinţeze. La un moment dat, domnul Năstase, tezele de la Snagov dacă mai ţineţi minte, prin gura domnului Mihalache, care acum pare-mi-se că e liberal, şi al doilea Crin Antonescu. De altfel, noi ne dorim ca USL să rămână unit şi să-l susţină în continuare cu toate forţele pe domnul Crin Antonescu pentru alegerile de iarna viitoare, dar suntem dispuşi la discuţii”, a afirmat liderul PDL.

Acesta a adăugat că PDL are experienţa realizării unei "coaliţii de succes”.

"Foarte mulţi colegi vorbesc de unitatea dreptei. Noi am realizat cu PNL Alianţa Dreptate şi Adevăr şi credem că modul în care a fost realizată acea alianţă pe baze solide este cel în care va trebui să procedăm în continuare pentru realizarea unei viitoare alianţei de dreapta, să ştim exact fiecare partid cum stă", a spus Blaga.

Întrebat dacă PDL ar putea renunţa la candidatul său la Preşedinţie în cazul în care s-ar unifica dreapta, Blaga a răspuns că îl bucură poziţia lui Cătălin Predoiu şi Gheorghe Falcă, care au afirmat că, în eventualitatea unificării dreptei şi dacă cineva va fi mai bine plasat decât candidatul PDL, vor fi "primii lui soldaţi". Potrivit lui Blaga, "discuţii există", însă se îndoieşte de faptul că va exista un candidat mai bun decât cel al PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici