Blaga: PDL şi PNL au votat în unanimitate reducerea CAS. Nu susţinem retrimiterea în Parlament

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, că nu susţine solicitarea PMP privind retrimiterea în Parlament a legii referitoare la reducerea CAS, menţionând că PDL şi PNL au votat în forul legislativ pentru această măsură.

659 afișări
Imaginea articolului Blaga: PDL şi PNL au votat în unanimitate reducerea CAS. Nu susţinem retrimiterea în Parlament

Vasile Blaga (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Blaga a fost întrebat dacă susţine propunerea lui Cristian Diaconescu de a-i cere preşedintelui Traian Băsescu să retrimită în Parlament legea pentru reducerea CAS cu 5% de la 1 octombrie.

"Nu. Noi ne-am explicat foarte clar punctele de vedere, rezervele faţă de Guvern pe care le-a avut şi FMI, nu numai PNL şi PDL, împreună am avut aceste discuţii cu FMI. Guvernul trebuie să vină şi să spună care sunt resursele pentru a putea demara acest proces necesar, dar noi am votat în unanimitate în Parlament, şi noi, şi colegii de la liberali, pentru această măsură", a precizat Vasile Blaga.

PMP îi solicită preşedintelui Traian Băsescu să retrimită la Parlament legea privind reducerea CAS cu 5%, pentru a fi rediscutată, a declarat marţi candidatul PMP la Preşedinţie, Cristian Diaconescu.

"PMP solicită preşedintelui României retrimiterea legii privind reducerea CAS pentru a fi rediscutată în Parlament, constatând după trei săptămâni de dezbatere publică că cei de la guvernare nu au capacitatea de a oferi argumente privind sustenabilitatea acestui proiect şi afirmaţiile politice şi ale mediului de afaceri trebuie avute în vedere în acest proiect", a precizat Cristian Diaconescu.

Preşedintele Traian Băsescu declara, sâmbătă, la Sinaia, că nu va promulga legea de reducere a CAS până nu va fi convins că măsura este sustenabilă economic şi preciza că aşteaptă de la Guvern evaluarea, pentru a se convinge că nu va fi compensată cu introducerea de noi taxe.

"Până nu voi fi convins că măsura este sustenabilă economic, nu voi promulga legea. Acest punct de vedere: Da, de acord cu reducerea CAS, dar vrem să ştim condiţiile în care se face, este nu numai al meu ci şi al comunictăţii de afaceri este şi al FMI. Şi Fondul Monetar Internaţional susţine reducerea CAS, ca o reducere de povară fiscală, cu condiţia să ştie cum se compensează această adâncire a deficitului şi dacă este bună pentru economia românească sau nu", spunea Băsescu.

Preşedintele mărturisea că, după ce a primit legea de reducere a CAS la angajator, i-a întrebat pe câţiva apropiaţi care au afaceri care este părerea lor, nominalizând-l pe fostul consilier prezidenţial Adrian Rădulescu, iar răspunsul primit a fost că această măsură trebuie aplicată.

"Şi eu sunt de acord că trebuie promulgată, dar trebuie să vedem ce este în spatele ei, efectele. Ce îmi doresc acum este o evaluare de la Guvern, care să mă convingă că aplicarea reducerii CAS la societăţi nu va fi compensată cu introducerea de noi taxe şi impozite pentru populaţie, pentru că ar fi cel puţin imoral să îndrepţi spre patronate reducerea de 5% şi să pui în spatele polulaţiei alte taxe. Este şi imoral şi incorect economic, pentru că măsura agravează deficitul de la fondul de pensii, arăta Băsescu.

Joi, 24 iulie, expiră termenul până la care preşedintele Băsescu trebuie să decidă dacă promulgă legea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici