Blaga: PDL va accepta varianta USL de regionalizare dacă respectă principiile europene

Liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat că PDL va accepta soluţia USL pentru regionalizarea ţării doar în condiţiile în care se vor respecta principiile europene unanim acceptate în acest domeniu, precizând că Guvernul "a pus căruţa înaintea cailor", vorbind exclusiv despre regiuni.

472 afișări
Imaginea articolului Blaga: PDL va accepta varianta USL de regionalizare dacă respectă principiile europene

Blaga: PDL va accepta varianta USL de regionalizare dacă respectă principiile europene (Imagine: Razvan Chirita / MediafaxFoto)

Întrebat, miercuri, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, în ce condiţii ar susţine PDL soluţia USL privind regionalizarea, Vasile Blaga a spus că USL ar trebui să nu se limiteze doar la o regionalizare a României, ci să gândească pe termen mediu şi lung o reorganizare administrativ-teritorială, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"USL trebuie să respecte principiile europene unanim acceptate pentru regionalizare, să nu se limiteze doar la o regionalizare a României, ci să gândească pe termen mediu şi lung o reorganizare administrativ-teritorială. Să se explice cetăţenilor nu doar numărul de regiuni, trebuie altă abordare. Ca de obicei, Guvernul Ponta a pus căruţa înaintea cailor. Au menţionat la început că vor fi opt regiuni, pe urmă a început scandalul baronilor «unde e capitala regiunii?», faza a doua a fost cum să îi împace pe toţi, iar acum au spus că vor fi 12 regiuni. Dar nu s-a pomenit nimic de principiile după care se face regionalizarea, conform unei directive a CE din 2001. Aceasta spune că sunt cinci principii - istoric, socio - cultural, geografic, economic, de mediu, şi rezultă şi al şaselea, populaţia. Nu se explică ce se doreşte. Noi nu susţinem acum nimic din regionalizarea USL, pentru că nu avem ce să susţinem", a spus Blaga.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că Guvernul poate merge şi pe varianta angajării răspunderii pe regionalizare, în situaţia în care va exista un acord politic nu doar al USL, ci al tuturor forţelor politice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici