Blaga: PDL va depune o sesizare la Curtea Constituţională împotriva Guvernului. Avem deja semnăturile

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, în plenul Parlamentului, că PDL va depune la Curtea Constituţională o sesizare împotriva Guvernului, având deja numărul de semnături necesare. Anterior, Blaga a declarat că grupurile parlamentare ale PDL au decis să atace la CC hotărârea Parlamentului pentru noul Guvern dacă nu va exista asumarea răspunderii pentru noul program de guvernare.

576 afișări
Imaginea articolului Blaga: PDL va depune o sesizare la Curtea Constituţională împotriva Guvernului. Avem deja semnăturile

Blaga: PDL va depune o sesizare la Curtea Constituţională împotriva Guvernului. Avem deja semnăturile (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

UPDATE 16:32 Blaga: PDL are deja semnăturile, va depune o sesizare la CC împotriva Guvernului

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, în plenul Parlamentului, că PDL va depune la Curtea Constituţională o sesizare împotriva Guvernului, având deja numărul de semnături necesare.

Blaga a anunţat că parlamentarii PDL vor vota "la vedere" împotriva învestirii noului Guvern.

"PDL va vota astăzi la vedere împotriva învestirii noului Guvern şi vom depune o sesizare la Curtea Constituţională împotriva Guvernului având deja numărul de semnături necesare", a precizat Vasile Blaga, de la tribuna Parlamentului.

El i-a criticat atât pe premierul Victor Ponta, cât şi pe liderul PNL Crin Antonescu, arătând că USL "s-a rupt din cauza bătăliei lor pentru scaune, pentru bani şi pentru putere", iar Victor Ponta a inventat "teleguvernarea".

Blaga a mai spus că PNL este la putere şi nu în opoziţie deoarece are prefecţi şi subprefecţi în toată ţara.

Liderul PDL a adăugat că Ponta şi Antonescu, "dacă ar fi corecţi", s-ar lua de mână şi ar veni să-şi ceară scuze pentru "minciunile" spuse.

Grupurile parlamentare ale PDL au decis să atace la CC hotărârea Parlamentului pentru noul Guvern, dacă nu va exista asumarea răspunderii pentru noul program de guvernare, a declarat, marţi, preşedintele PDL, Vasile Blaga.

Blaga a precizat că, dacă până luni nu era niciun motiv de atacare a Guvernului la CC, după ce s-a semnat protocolul între PSD şi UDMR, s-a modificat programul de guvernare.

"De aceea, am luat decizia în grupurile parlamentare reunite să atacăm la CC dacă lucrurile vor continua în această manieră în care îşi vor modifica programul de guvernare prin această înţelegere cu UDMR", a precizat Blaga.

El a mai spus că nu a vorbit de mult timp cu preşedintele Traian Băsescu, dar că dacă Guvernul îşi asumă răspunderea pe un program de guvernare, nu va exista un motiv de atacare la CC. PDL va vota la vedere împotriva Guvernului în plen, a mai spus Blaga.

Preşedintele Traian Băsescu propune asumarea răspunderii Guvernului pe programul de guvernare, el spunând că se poate face excepţie, prin decizia BP reunite, de la termenul de 5 zile pentru aşteptarea observaţiilor la program şi asigurând că imediat după asumare numeşte miniştrii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici