Blaga: Politica internă merge în pasul de dans al cuplului de şantajişti Tăriceanu-Geoană

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, joi, că PSD şi PNL au inventat democraţia parlamentară a şantajului, în care PNL este ameninţat că va fi dat jos de la putere dacă nu "serveşte" clientela PSD şi că politica merge în pasul de dans al cuplului de şantajişti Geoană-Tăriceanu.

20 afișări
Imaginea articolului Blaga: Politica internă merge în pasul de dans al cuplului de şantajişti Tăriceanu-Geoană

Vasile Blaga: Politica internă merge în pasul de dans al cuplului de şantajişti Tăriceanu-Geoană (Imagine: Mediafax Foto)

"Mircea Geoană se mândrea cu şantajul politic făcut seara, în jurul mesei, la Palatul Victoria. Dacă Mircea Geoană e un şantajist atât de mândru, atunci ar trebui să vorbească până la capăt. Cu ce l-a şantajat pe tovarăşul său, Călin Popescu Tăriceanu? Ce mai conţine şantajul? Ce anexe secrete are? Câte beneficii a obţinut PSD pentru clientela sa politica niciodată satulă?", a spus Vasile Blaga, într-o conferinţă de presă.

El a susţinut că nimeni nu poate fi atât de naiv încât să creadă că între şantajişti se încheie acorduri cu un singur punct.

Liderul PDL a precizat că "PSD şi PNL au inventat în ultimii doi ani democraţia parlamentară a şantajului: dacă nu îmi serveşti clientela politică, te dau jos de la putere".

Blaga a spus că PSD a intrat prin şantaj la putere, în aprilie 2007, şi s-a menţinut, tot prin şantaj, la guvernare, alături de PNL. El a susţinut că politica internă "merge după pasul în care dansează cuplul de şantajişti Tăriceanu-Geoană".

Secretarul general al PDL a completat că PSD nu şi-a votat propria moţiune de cenzură pentru că nu dorea să cenzureze Guvernul, ci doar să obţină bani, prin şantaj.

"La rândul său, PNL se lasă şantajat dintr-un motiv simplu: se ţine cu dinţii de putere pentru că a transformat bugetul naţional în propria puşculiţă. Bugetul României a ajuns fondul de casă al PNL, iar Parlamentul a ajuns biroul în care PSD îşi scrie cecuri şi le trimite la Guvern", a acuzat Blaga.

El a adăugat că PNL a întors spatele PDL, "partidul aliat natural al liberalismului şi dezvoltării", preferând să încheie "un pact murdar" cu PSD-ul lui Mircea Geoană, care "a dat ieri cărţile pe faţă, şi cărţile sunt măsluite".

Blaga a dat câteva exemple ale "şantajului" PSD la adresa PNL, punctând faptul că "Tăriceanu, în aprilie 2007, a preferat să fie şantajat de PSD decât să colaboreze cu Partidul Democrat şi cu preşedintele Traian Băsescu".

"PSD l-a şantajat pe Tăriceanu când a cerut susţinerea PNL pentru suspendarea preşedintelui şi scoaterea PD de la guvernare, în schimbul menţinerii preşedintelui PNL în funcţia de premier", a acuzat secretarul general al PDL.

"Cetăţenii trebuie să ştie de ce în ultimii ani România a bătut pasul pe loc. Pentru că PSD a menţinut la putere un guvern marionetă condus de Călin Popescu Tăriceanu, guvern pe care l-a controlat prin şantaj pentru a obţine bani şi privilegii pentru clientela politică", a anunţat Blaga.

"PNL şi PSD nu se simt bine în Europa. Ceea ce face bine naţiunii este o pacoste pentru clica căţărată la putere. Nimic din ce este corect nu le place şi nicio decizie la vedere nu le face bine. PSD şi PNL trag din răsputeri ţara şi instituţiile ei în afara Europei. În locul legii şi al valorilor europene, PNL şi PSD preferă domnia demnitarilor. În locul bunei guvernări, PSD şi PNL preferă şantajul", a mai spus Blaga.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, că raportul de guvernare prezentat de premierul Călin Popescu Tăriceanu este unul "mincinos şi cinic", care a constat într-o "laudă deşănţată" a patru ani de guvernare de dreapta.

Geoană a arătat că în timul guvernării Tăriceanu au existat şi lucruri bune, dar a subliniat că, în mare proporţie, acestea au fost "realizate prin şantaj politic" şi prin presiunile exercitate de PSD asupra guvernării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici