Blaga: Ponta arată un dispreţ total faţă de statul de drept şi faţă de Curtea Constituţională

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, consideră că afirmaţia premierului Victor Ponta referitoare la intenţia acestuia de a participa la Consiliul European, chiar dacă judecătorii Curţii Constituţionale i-au dat dreptate preşedintelui, arată un "dispreţ total faţă de statul de drept".

260 afișări
Imaginea articolului Blaga: Ponta arată un dispreţ total faţă de statul de drept şi faţă de Curtea Constituţională

Vasile Blaga (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Eu nu pot să nu constat decât un dispreţ total al domnului Ponta faţă de statul de drept. Nu am mai întâlnit - şi nu cred că s-a mai întâlnit în Europa şi în statele nemembre ale UE - un şef de Guvern care să trateze cu atâta dispreţ statul de drept, cu atâta dispreţ o instituţie fundamentală a statului de drept care este Curtea Constituţională", a declarat Vasile Blaga, pentru MEDIAFAX.

El a susţinut că premierul nu-şi "dă seama de riscurile la care expune România". "Ne îndepărtăm pe zi ce trece tot mai mult de Europa", a continuat Blaga.

Preşedintele Senatului a mai afirmat că premierul "ţine agenda publică din ultimele zile tocmai prin această bătălie absurdă cu preşedintele tocmai în încercarea de a acoperi tot ce nu face şi ar trebui să facă pentru România".

"Dânsul este prim-ministru şi trebuie să guverneze, dar din imposibilitatea de a-şi respecta măcar una, repet, măcar una dintre promisiunile pe care le-a făcut electoratului a recurs la această tactică de a crea din orice un conflict", a susţinut Blaga.

El i-a reproşat lui Ponta că nu răspunde prin nimic vis-a-vis de promisiunile făcute înainte de a accede la putere. "Săptămâna trecută grupurile USL au votat împotriva tuturor proiectelor lor de legi prin care promiteau marea de pe cer poporului român, mărirea salariilor, creşterea pensiilor, exploatarea sişturilor, acum nu mai sunt de acord nici cu faptul că e rău să fie exploatate şisturile", a mai spus Blaga.

Curtea Constituţională a decis, miercuri, cu majoritate de voturi, că preşedintele României participă la reuniunile Consiliului European, în calitate de şef al statului, această atribuţie putând fi delegată de către acesta, în mod expres, primului-ministru.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, în legătură cu decizia Curţii Constituţionale privind reprezentarea la Consiliul European, că "preşedintele Băsescu a numit nişte oameni în CC care întotdeauna i-au îndeplinit dorinţele".

"Din păcate acea majoritate din Curtea Constituţională care aparţine lui Traian Băsescu nu a făcut altceva decât să adauge la Constituţie, ceea ce nu este normal", a mai spus Ponta.

Ponta a mai declarat că va merge, "evident", la Bruxelles, la Consiliul European.

Premierul a spus că el crede că preşedintele Băsescu nu va merge la Bruxelles.

"Sper ca preşedintele să înţeleagă că acest veşnic conflict este împotriva intereselor României", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici