Blaga: Raportul MCV va fi unul prost pentru România, ne va îndepărta şi mai mult de Schengen

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că Raportul MCV va fi prost pentru România şi va îndepărta ţara şi mai mult de Schengen, din cauza modificărilor la Codul penal, dar şi a faptului că premierul Victor Ponta nu i-a apostrofat pe cei din PSD Constanţa care au cerut desfiinţarea DNA.

383 afișări
Imaginea articolului Blaga: Raportul MCV va fi unul prost pentru România, ne va îndepărta şi mai mult de Schengen

Blaga: Raportul MCV va fi unul prost pentru România, ne va îndepărta şi mai mult de Schengen (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Raportul MCV va fi un raport prost pentru România, care ne va îndepărta şi mai mult de Schengen şi nu are cum să fie un raport pozitiv şi aici nu vorbim numai de marţea neagră, pentru că, iată, Curtea Constituţională, la cererea PDL şi ICCJ, a anulat doleanţele USL din acest punct de vedere, numai că au demonstrat că nu au învăţat nimic din marţea neagră şi nu regretă nimic din cele făcute şi aţi văzut declaraţiile în continuare ale premierului Ponta, care nu găseşte de cuvinţă să-şi apostrofeze colegii din Constanţa care s-au comportat cum s-au comportat şi ameninţă că dacă ajung la putere desfiinţează instituţii ca DNA", a spus Vasile Blaga, întrebat în legătură cu Raportul MCV.

El a adăugat că, din păcate, deşi România îndeplineşte condiţiile tehnice pentru aderarea la Schengen încă din 2010, unele state vor utiliza în continuare Raportul MCV, astfel încât România nu va intra în spaţiul Schengen la termenul dorit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici