Blaga: Sper ca PSD-ului să îi vină gândul cel bun, premierul nu revine asupra deciziei

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni seară, la Realitatea TV, că seră ca PSD-ului să îi vină gândul cel bun, preiczând că premierul se va ţine de cuvânt în privinţa remanierii lui Dan Nica de la Ministerul de Interne.

18 afișări
Imaginea articolului Blaga: Sper ca PSD-ului să îi vină gândul cel bun, premierul nu revine asupra deciziei

Blaga: Sper ca PSD-ului să îi vină gândul cel bun, premierul nu revine asupra deciziei (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Eu nu ştiu ce vor face miniştrii PSD, am auzit şi eu declaraţia domnului Geoană. Nu cred că premierul nu se va ţine de cuvânt", a spus Blaga.

El a precizat că "noaptea poate fi un sfetnic bun", referindu-se la decizia anunţată de PSD.

Blaga a precizat că, în opinia sa, responsabili pentru ruperea coaliţiei sunt cei care decid acest lucru.

"Premierul nu a propus altceva decât o simplă remaniere de ministru. Dacă interesele personale ale domnului Geoană cer altceva, interesele electorale, şi PSD-ul răspunde ajutându-l, eu nu îl condamn pentru asta", a spus Blaga.

Întrebat dacă ar trebui să fie vizaţi de remaniere şi miniştri ai PDL, secretarul general al PDL a precizat că premierul va trebui să urmărească cu foarte mare atenţie, în continuare, modul în care se exercită guvernarea.

Întrebat dacă el susţine o astfel de remaniere, Blaga a răspuns: "Am spus asta în Biroul Permanent Naţional".

Blaga a precizat că, dacă social-democraţii din Guvern îşi vor da demisia, ea va putea fi pusă în practică în 15 zile, potrivit Legii răspunderii ministeriale şi vor urma 45 de zile în care se vor putea numi interimari.

"Eu sper să nu se ajungă până acolo dar vom respecta întru-totul procedurile constituţionale, nici nu poate încăpea discuţie. Sper ca PSD-ului să îi vină gândul cel bun", a spus Blaga.

Comitetul Executiv al PSD îl susţine pe Dan Nica pentru funcţiile de ministru de Interne şi de vicepremier, iar dacă preşedintele acceptă revocarea sa, acest gest echivalează cu ruperea protocolului de guvernare, miniştrii PSD se retrag, iar şeful statului şi PDL vor purta întreaga responsabilitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici