Blaga spune că nu s-a discutat despre o demisie a Guvernului

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, înaintea şedinţei BPN, că în partid nu s-a discutat niciodată despre o eventuală demisie a Executivului în cazul în care CCR declară constituţional demersul Opoziţiei privind iniţierea moţiunii de cenzură.

23 afișări
Imaginea articolului Blaga spune că nu s-a discutat despre o demisie a Guvernului

Blaga spune că nu s-a discutat despre o demisie a Guvernului (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Nu am avut niciodată o astfel de discuţie în partid. Absolut niciodată. Asta nu înseamnă că dacă un ziarist lansează o temă, dumneavoastră o luaţi de bună şi noi trebuie să comentăm", a spus Blaga despre informaţia apărută pe surse, duminică, potrivit căreia Guvernul Boc ia în calcul demisia în cazul unei respingeri a sesizării PDL de către CCR.

Întrebat dacă PDL are majoritatea necesară pentru respingerea moţiunii de cenzură, Blaga a răspuns: "Asta se va vedea mâine (marţi, când este programată dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură).

El nu a dorit să spună dacă PDL a avut discuţii pe această temă cu cei de la UDMR. "După declaraţia domnului Marko Bela, a discutat ( UDMR-ul, nr) cu toate partidele", a comentat el.

PDL ia în calcul posibilitatea ca premierul şi miniştrii să demisioneze în cazul în care Curtea Constituţională va respinge sesizarea PDL privind neconstituţionalitatea moţiunii de cenzură care urmează să fie votată marţi de Parlament, declarau, duminică, surse democrat-liberale.

PDL contează pe UDMR şi pe reprezentanţii minorităţilor, dar şi pe parlamentari PNL şi PSD, la votul moţiunii de cenzură, democrat-liberalii dorind cooptarea Uniunii la guvernare, au declarat, duminică, pentru MEDIAFAX. surse din PDL.

Potrivit surselor citate, PDL contează pe aproximativ 60 de parlamentari care să voteze, alături de senatorii şi deputaţii democrat-liberali, împotriva moţiunii de cenzură, ceea ce ar duce la respingerea acesteia în Parlament.

Curtea Constituţională (CC) ia în discuţie, luni, sesizarea PDL privind neconstituţionalitatea moţiunii de cenzură PNL-UDMR, cu o zi înaintea datei programate pentru dezbaterea şi votarea în Parlament a documentului Opoziţiei.

Liberalii au depus, în 6 octombrie, la Parlament moţiunea de cenzură intitulată "11 împotriva României". Moţiunea este semnată de parlamentarii PNL, UDMR şi de şapte reprezentanţi ai PSD. Textul moţiunii a fost citit, joi, în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului, dezbaterea şi votul urmând să aibă loc marţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici