Blaga: Tăriceanu să îl revoce din funcţie pe Cristian David

Fostul ministru de Interne, Vasile Blaga, i-a solicitat premierului Călin Popescu Tăriceanu să îl revoce din funcţie pe ministrul Internelor, Cristian David, pentru modul ireponsabil în care a acţionat pentru dotarea MIRA şi pentru afirmaţiile lipsite de suport legal privind achiziţiile ministerului

21 afișări
Imaginea articolului Blaga: Tăriceanu să îl revoce din funcţie pe Cristian David

Blaga: Tăriceanu să îl revoce din funcţie pe Cristian David

Fostul ministru de Interne, Vasile Blaga, precizează, într-un comunicat de presă, ca, în interviul acordat, joi, agenţiei MEDIAFAX, actualul ministru, Cristian David, "încearcă în mod disperat şi penibil" să paseze răspunderea pentru contractul de achiziţie de autospeciale din dotarea Poliţei.

"Modul iresponsabil în care David a acţionat cu privire la dotarea structurilor MIRA afectează gradul de siguranţă al cetăţeanului şi eficienţa activităţii serviciului poliţienesc. În plus, recentele afirmaţii publice lipsite de orice fel de suport legal făcute de dl. David sunt sub demnitatea unui ministru al Internelor şi Reformei Administrative", spus Blaga.

Liderul PDL arată că MIRA este prima instituţie care trebuie să respecte adevărul şi să aplice legea, iar Cristian David s-a plasat sub demnitatea acestei funcţii.

"Îi solicit primului-ministru Tăriceanu revocarea din funcţie a domnului Cristian David", anunţă Vasile Blaga.

Secretarul general al PDL mai arată că David a făcut afirmaţii fără legătură cu realitatea, pentru că "nu există nicio legătură între contractul prin care au fost achiziţionate 6.000 de Loganuri în anul 2006 şi contractul din 2008".

"Domnul David insinuează că achiziţia de autospeciale pentru Poliţie, prevăzută în contractul încheiat în septembrie 2008, este o continuare a contractului prin care au fost cumpărate 6.000 de maşini în anul 2006. În realitate, este vorba de două contracte complet diferite, iar finanţarea acestora a fost făcută în baza a două Hotărâri de Guvern diferite", arată Blaga.

Astfel, în anul 2006, prin HG 1322/2005 au fost cumpărate 4.500 autospeciale Dacia Logan Ambiance 1,4MPI pentru Poliţia de siguranţă publică, cu preţul pe bucată cu TVA, incluzând dotările suplimentare de 38.460,09 RON (10.522,8 euro), precum şi 1.500 autospeciale pentru munca operativă Dacia Logan Laureate 1,6 MPI, preţul pe bucată cu TVA, incluzând dotările suplimentare fiind de 34.076, 36 RON (9323,4 euro) , se mai arată în comunicatul de presă.

Fostul ministru precizează că la licitaţia organizată de IGPR s-au prezentat trei societăţi comerciale, fiind declarată câştigătoare oferta cu cel mai mic preţ.

"Valoarea totală a contractului a fost de 258.214.531,85 RON (70.648.863 Euro). Astfel, preţul mediu al unei autospeciale a fost de 43.035 RON (11.774 euro)", susţine Blaga.

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici