Blaga: Toate drepturile pe care le are BPN le are şi Colegiul Director

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că nu crede că se vor modifica mai mult de 10-12 articole din Statutul PDL, arătând că aceia care propun întărirea puterii Colegiului Director al partidului trebuie să citească Statutul actual.

11 afișări
Imaginea articolului Blaga: Toate drepturile pe care le are BPN le are şi Colegiul Director

Blaga: Toate drepturile pe care le are BPN le are şi Colegiul Director (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Toate drepturile pe care le are Biroul Permanent le are şi Colegiul Director, Biroul Permanent fiind de fapt parte a Colegiului Director. În Colegiul Director intră Biroul Permanent şi toţi preşedinţii de organizaţii, iar faptul că trebuie să se întrunească lunar acest lucru scrie şi astăzi la Statut. Să-l citescă colegii", a spus Blaga, înaintea şedinţei Comisiei pentru Statut a PDL.

El a arătat că la reuniunea de la Poiana Braşov au luat cuvântul 36 de colegi, care mai mult de şase ore şi-au spus punctele de vedere pe această temă.

"Cred că acesta a fost cadrul corect de abordare de astfel de probleme, aşa cred că trebuie procedat în continuare, cu respect pentru noi şi pentru partid. Colegii să reflecte ceea ce s-a discutat în partid, nu ceea ci li s-a părut", a arătat Blaga.

Întrebat ce-i reproşează Monicăi Macovei, Blaga a spus că nu i-a reproşat nimic. "Nu i-am reproşat Monicăi Macovei, nu o să reuşiţi să mă puneţi pe mine în dispută cu doamna Macovei. I-am explicat foarte clar acest lucru vis-a-vis de telefoane", a adăugat Blaga.

El a mai spus, în privinţa organizării Congresului partidului, că acesta trebuie să aibă loc cât mai repede cu putinţă, dar trebuie parcurşi toţi paşii.

"Cred că se va putea ca Congresul să aibă loc la sfârşitul lunii iunie cu alegerile pornite normal de jos în sus. Noi nu suntem într-o situaţie de criză în partid. Până la urmă, am câştigat alegerile, alţii au probleme de acest gen (...) Acum avem timp, dar toţi colegii trebuie să fie preocupaţi în primul rând de actul de guvernare", a spus Blaga.

Potrivit lui Blaga, Comisia pentru Statut întrunită luni în prima şedinţă se va ocupa de tot ceea ce înseamnă modificarea Statutului şi realizarea programului politic a partidului. El a spus că trebuie să fie formate două subcomisii, una care să se ocupe de Statut, iar cealaltă de programul politic.

Vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde a declarat, luni, că a propus ca formaţiunea să se numească Partidul Popular, să preia inclusiv sigla reprezentând o inimă, iar deciziile partidului să fie luate de Colegiul Director.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici