Blaga: USL nu are nicio dorinţă să facă regionalizarea pentru că riscă electoral

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, consideră că USL "nu are nicio dorinţă" să facă regionalizarea, în condiţiile în care acest proces implică "serioase costuri politice".

296 afișări
Imaginea articolului Blaga: USL nu are nicio dorinţă să facă regionalizarea pentru că riscă electoral

Preşedintele PDL, Vasile Blaga (Imagine: Alexandru Dobre/Mediafax Foto)

"Este clar, USL nu are nicio dorinţă de a face regionalizarea, pentru că nu vedem o voinţă politică serioasă din partea unei majorităţi de 70 la sută pentru a face bine României, pentru că riscă foarte mult electoral şi ei ştiu asta. Îi vedeţi pe cei din USL punând interesele României înaintea intereselor lor? Nu. De aceea nu vor face reorganizarea administrativ-teritorială, pentru că asta are costuri politice serioase. Din punctul de vedere al organizării administrative, statul arată mult mai rău ca în 1968, numărul de unităţi administrativ-teritoriale este mai mare cu 300, în timp ce mersul Europei a fost în altă direcţie, de reducere a acestora. Nu vedem USL în stare să ia o măsură bună pentru ţară", a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj-Napoca, Vasile Blaga, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a susţinut că regionalizarea trebuie explicată foarte bine cetăţenilor şi aplicată peste un ciclu electoral, nu din 2016, ci din 2020, pentru ca oamenii să se obişnuiască.

"Trebuie să pregăteşti şi să obişnuieşti lumea, anunţi astăzi măsurile, dar nu le aplici din 2016, ci din 2020, să sărim peste un ciclu electoral. Este de învins un conservatorism care se manifestă, sunt tradiţii, anumite drumuri ale cetăţenilor de generaţii întregi spre un anumit loc, unde sunt acte de stare civilă", a conchis preşedintele PDL.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici