Boagiu: Dacă premierul poate merge la mitinguri politice, preşedintele poate veni la Congresul PPE

Vicepreşedintele PDL Anca Boagiu a declarat, marţi, că dacă premierul Victor Ponta are dreptul să participe la mitinguri politice, atunci preşedintele Traian Băsescu poate participa la Congresul PPE, ea afirmând că preşedintele PSD ar trebui să se uite în Codul de bune practici politice.

362 afișări
Imaginea articolului Boagiu: Dacă premierul poate merge la mitinguri politice, preşedintele poate veni la Congresul PPE

Anca Boagiu (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Boagiu a fost întrebată despre faptul că premierul Ponta spunea că participarea lui Traian Băsescu la congresul PPE, care se desfăşoară în perioada 17-18 octombrie la Bucureşti, ar fi o încălcare a prevederilor constituţionale.

"Domnul Victor Ponta iubeşte cuvântul încălcare şi, dacă tot iubeşte acest cuvânt, încălcare, pot să spun că şi dumnealui încalcă din nou decizii ale Curţii Constituţionale. Dacă el are dreptul să participe la mitinguri politice şi aşa mai departe, nu înţeleg care e problema domnului Ponta că preşedintele care provine din familia Populară Europeană şi preşedintele statului român desemnat să ne reprezinte în Consiliul European participă la această reuniune", a precizat Ana Boagiu, într-o conferinţă de presă.

Ea a mai spus că Victor Ponta "atâta ştie, atâta poate, atâta spune".

"Atâta ştie, atâta poate, atâta spune. Codul de bune practici politice să sperăm că începe să-l frunzărească", a mai spus Boagiu despre Victor Ponta.

Anca Boagiu a arătat că PDL şi UDMR sunt la Bucureşti gazdele Congresului PPE, iar preşedintele Traian Băsescu participă ca invitat la acest congres.

"Noi suntem gazdele, organizatorii sunt colegii din PPE", a mai spus Anca Boagiu.

Preşedintele Băsescu va încălca din nou Constituţia participând, în calitate de preşedinte al României, la Congresul Partidului Popular European (PPE), deşi şeful statului nu poate face politică şi implicit nu poate participa la manifestări ale unui partid politic, afirmă liderul USL, Victor Ponta.

"Nu am niciun fel de ostilitate faţă de niciunul dintre participanţi, am o singură problemă constituţională foarte gravă: conform Constituţiei României, preşedintele României, indiferent cum îl cheamă, nu face politică, nu este membru al vreunui partid politic şi nu participă implicit la manifestări ale unui partid politic. Domnul preşedintele Băsescu, ca de obicei, va încălca această regulă constituţională. Sigur că va trebui să spunem lucrul ăsta", a spus Ponta la Antena 3.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici