Boagiu: Geoană să realizeze că Macovei şi Băsescu au contribuit la alegerea sa în fruntea PSD

Vicepreşedinte PDL Anca Boagiu susţine că Mircea Geoană ar trebui să realizeze faptul că la alegerea acestuia în funcţia de preşedinte al PSD au contribuit şi Monica Macovei şi Traian Băsescu.

20 afișări
Imaginea articolului Boagiu: Geoană să realizeze că Macovei şi Băsescu au contribuit la alegerea sa în fruntea PSD

Boagiu: Geoană să realizeze că Macovei şi Băsescu au contribuit la alegerea sa în fruntea PSD (Imagine: Mediafax Foto)

"Dacă Macovei şi Băsescu nu susţineau ferm reformele din justiţie, PSD ar fi rămas acelaşi partid nefrecventabil, condus de eternul Ion Iliescu, iar Geoană ar fi trimis probabil scrisori de laudă preşedintelui Băsescu de la Washington. Domnul Geoană îşi continuă tiradele electorale prin care încearcă să convingă românii că, deşi conduce formal Partidul Social Democrat, aflat la guvernare, el nu îşi asumă acţiunile acestui Guvern", se arată într-un comunicat remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

Boagiu susţine că Geoană foloseşte "aceeaşi retorică retrogradă pe care o foloseau în 2005 şi 2006 clienţii DNA Adrian Năstase sau Şerban Mihăilescu pentru a justifica anchetarea lor".

"Domnul Geoană ar trebui să realizeze că şi doamna Monica Macovei şi domnul Traian Băsescu au contribuit la alegerea sa că preşedinte al PSD", afirmă Anca Boagiu.

Ea îi sugerează lui Geoană "să critice şi guvernul britanic condus de colegul său de familie politică Gordon Brown, guvern care i-a încredinţat doamnei Macovei un mandat de reprezentare pe lângă guvernul de la Skopje în domeniul luptei anti-corupţie".

"Îl mai rog pe domnul Geoană să atace şi Parlamentul European care a îndrăznit în 2008 să îi acorde doamnei Macovei titlul de femeia anului în Europa. Înainte de a-i da ultimatumuri preşedintelui Băsescu, domnul Geoană ar trebui să ducă mai multă muncă de convingere cu colegii săi de la Senat şi Camera Deputaţilor astfel încât adoptarea Codurilor să nu mai fie blocată, iar ancheta în cazul Şerban Mihăilescu să ajungă în sfârşit în justiţie", afirmă Boagiu.

Fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei, candidat PDL la europarlamentare, a declarat, într-un interviu pentru "Evenimentul Zilei", că României i s-ar putea bloca fondurile în cadrul mecanismului de verificare şi cooperare, dar acordarea banilor poate fi amânată sau suspendată şi după încheierea lui, potrivit actului adiţional de aderare.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a afirmat, luni, că declaraţiile Monicăi Macovei despre oportunitatea alocării fondurilor europene României sunt "inacceptabile" şi a solicitat conducerii PDL să analizeze dacă Macovei a avut o atitudine demnă de un europarlamentar.

Geoană a declarat, luni, că există informaţii coerente şi solide care indică riscul tăierii fondurilor europene după Raportul CE pe Justiţie din vară, lansând un apel către preşedintele Traian Băsescu să ia măsuri împreună cu instituţiile abilitate pentru a evita acest risc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici