Boagiu: Îi cer lui Geoană să îşi menţină propunerea de convocare a Biroului Permanent sâmbătă

Vicepreşedintele Senatului Anca Boagiu îi cere preşedintelui acestui for legislativ să îşi menţină propunerea de convocare a membrilor Biroului Permanent, sâmbătă, la ora 12.00, menţionând că speră ca acesta "să nu rateze şi ultima şansă de a intra în legalitate".

16 afișări
Imaginea articolului Boagiu: Îi cer lui Geoană să îşi menţină propunerea de convocare a Biroului Permanent sâmbătă

Boagiu: Îi cer lui Geoană să îşi menţină propunerea de convocare a Biroului Permanent sâmbătă (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Am luat act cu stupoare de noua epistolă a domnului Mircea Geoană prin care ne informează că s-a răzgândit şi anulează întâlnirea cu membrii Biroului Permanent al Senatului de mâine (sâmbătă - n.r.), la ora 12.00, pentru o şedinţă a conducerii Senatului care să aibă loc abia luni, la două zile după expirarea termenului constituţional pentru votarea moţiunii", menţionează Anca Boagiu, într-un comunicat transmis de PDL.

Vicepreşedintele Senatului aminteşte că în epistola de vineri dimineaţă, Geoană afirma că este "ferm convins că discutarea oricăror aspecte ce ţin de moţiunea de cenzură trebuie făcută în prezenţa tuturor membrilor Biroului Permanent şi al liderilor grupurilor parlamentare din Senat" şi, ca urmare, propunea să aibă, alături de toţi colegii din conducerea Senatului, "o discuţie lămuritoare privind dezbaterea moţiunii de cenzură, sâmbătă, 12 iunie, la ora 12.00".

"Împreună cu ceilalţi colegi, reprezentanţi ai coaliţiei de guvernare din Senat, i-am cerut domnului Geoană să oficializeze această discuţie cu membri ai conducerii Senatului pentru a putea avea şi o bază în eventualitatea luării unor decizii. Se pare însă că domnul Geoană are o singură misiune, aceea de a pune în practică politica PSD de a amâna intrarea în vigoare a legilor pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea şi, implicit, a obţinerii unei noi tranşe de la FMI. Domnul Geoană ascultă supus ordinele şefului său oficial, Victor Ponta şi ale liderului informal al PSD, Adrian Năstase", scrie Anca Boagiu.

Conform senatorului PDL, Mircea Geoană "dovedeşte că nu are atitudinea clară şi fermă a unui şef de Cameră Superioară a Parlamentului şi fuge de responsabilitate, ascunzându-se în spatele scrisorilor şi comunicatelor".

"Fac un ultim apel la raţiunea domnului Geoană pentru a intra în termenele constituţionale de votare a moţiunii de cenzură prin menţinerea propunerii sale iniţiale de convocare a membrilor Biroului Permanent pentru sâmbătă , 12 iunie, ora 12.00. Sper ca Mircea Geoană să nu rateze şi ultima şansă de a intra în legalitate, fiind obligat să îşi asume consecinţele actelor sale, acte prin care, alături de colegii săi din PSD, riscă să arunce România în colaps", mai spune Anca Boagiu, potrivit comunicatului.

Preşedintele Senatului Mircea Geoană a anunţat într-o scrisoare adresată vicepreşedintelui Senatului Anca Boagiu că a convocat şedinţa BP al Senatului pentru luni, la ora 13.00, menţionând că a înţeles din scrisoarea PDL de vineri că nu există interes pentru întâlnirea de sâmbătă anunţată de el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici