Boagiu: Şedinţa Biroului Permanent al Senatului, în data de 10 august

Biroul Permanent al Senatului urmează să se întrunească, în 10 august, pentru a decide asupra convocării unei sesiuni extraordinare a Senatului, la solicitarea preşedintelui Traian Băsescu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, vicepreşedintele Senatului Anca Boagiu (PDL).

25 afișări
Imaginea articolului Boagiu: Şedinţa Biroului Permanent al Senatului, în data de 10 august

Boagiu: Şedinţa Biroului Permanent al Senatului, în data de 10 august (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Boagiu a precizat că data pentru care se propune sesiune extraordinară a Senatului este 16 august, la fel ca în cazul Camerei Deputaţilor. Ea a arătat că Biroul Permanent al Senatului va mandata comisiile de specialitate să analizeze proiectele în care Senatul este primă Cameră sesizată şi urmează să fie dezbătute în sesiunea extraordinară.

Anca Boagiu a arătat că este vorba despre pachetul legislativ solicitat de şeful statului, la care se adaugă proiectul legii parteneriatului public-privat.

Şeful statului, Traian Băsescu, i-a transmis, în 21 iulie, preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, solicitarea de întrunire în sesiune extraordinară a acestui for legislativ, în prima parte a lunii august, în vederea dezbaterii şi adoptării a trei proiecte de legi, pentru a accelera actul de justiţie.

Băsescu solicita dezbaterea şi adoptarea de către Senat, în sesiunea extraordinară, a trei proiecte de legi, respectiv proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, a Codului de procedură civilă şi a Codului de procedură penală; proiectul de lege privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative; proiectul de lege privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis, în 23 iulie, Parlamentului o cerere de reexaminare a Legii parteneriatului public-privat, susţinând că OUG 34/2007 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică are un conţinut mult mai cuprinzător decât cel al acestei legi.

Conducerea PDL i-a mandatat, luni, pe reprezentanţii partidului în Birourile Permanente ale celor două Camere să facă demersurile pentru a solicita întrunirea Camerei Deputaţilor şi a Senatului în sesiune extraordinară în 16 august, pentru a discuta legea ANI şi legislaţia din domeniul justiţiei.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, convocarea plenului în sesiune extraordinară în data de 16 august, pe ordinea de zi figurând legea ANI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici