Boc a dat amenzi de 8.000 de lei pentru afişaj electoral ilegal, banii fiind folosiţi pentru cadouri

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a dat amenzi de 8.000 de lei pentru afişaj electoral ilegal în municipiu pentru patru formaţiuni politice: ARD, USL, PPDD, PPMT şi unui candidat independent, iar banii vor fi folosiţi pentru cadouri de sărbători oferite căminelor de bătrâni şi persoanelor nevoiaşe

126 afișări
Imaginea articolului Boc a dat amenzi de 8.000 de lei pentru afişaj electoral ilegal, banii fiind folosiţi pentru cadouri

Boc a dat amenzi de 8.000 de lei pentru afişaj electoral ilegal, banii fiind folosiţi pentru cadouri (Imagine: Raul Stef / MediafaxFoto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Primăria Cluj-Napoca, primarul Emil Boc a dat amenzi în valoare totală de 8.000 de lei partidelor politice, alianţelor politice şi candidaţilor independenţi care au realizat afişaj electoral ilegal în municipiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Amenzile au fost aplicate astfel: ARD - 2.000 de lei, USL - 2.000 de lei, PPDD - 1.500 de lei, Liviu Alexa - candidat independent - 1.500 de lei, PPMT - 1.000 de lei. Banii rezultaţi din amenzi vor fi utilizaţi inclusiv pentru acordarea de cadouri de sărbători, căminelor de bătrâni şi persoanelor nevoiaşe", se arată în documentul citat.

Reprezentanţii Primăriei au precizat că a fost sesizat Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Cluj, singura autoritate care are acest prerogativ pe parcursul campaniei electorale, în vederea dispunerii desfiinţării afişajului electoral ilegal.

"Partidele politice trebuie să înţeleagă faptul că respectarea legii nu este opţională în municipiul Cluj-Napoca", a subliniat, în comunicat, Emil Boc.

În 29 noiembrie, primarul Emil Boc a somat public toate formaţiunile politice ca, în termen de 48 de ore, să desfiinţeze afişajul ilegal din Cluj-Napoca, lucru care nu s-a întâmplat.+

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici