Boc a semnat scrisoarea de intenţie pentru asumarea răspunderii, transmisă Parlamentului

Premierul Emil Boc a semnat scrisoarea prin care anunţă intenţia Guvernului de asumare a răspunderii pentru legile educaţiei, salarizării şi reducerii cheltuielilor bugetare, scrisoare transmisă birourilor permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale

38 afișări
Imaginea articolului Boc a semnat scrisoarea de intenţie pentru asumarea răspunderii, transmisă Parlamentului

Boc a semnat scrisoarea de intenţie pentru asumarea răspunderii, transmisă Parlamentului

"Premierul a semnat scrisoarea de intenţie pentru asumarea răspunderii, transmisă celor două birouri permanente de către Secretariatul General al Guvernului", au afirmat, joi, sursele citate.

Premierul Emil Boc a anunţat, miercuri noaptea, că Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament asupra celor trei legi privind educaţia naţională, salarizarea unitară şi reorganizarea agenţiilor guvernamentale cu reducerea cheltuielilor în sectorul public.

Decizia a fost luată în urma unei şedinţe care a durat peste 10 ore, încheindu-se după miezul nopţii, şi în care cele trei acte normative au fost analizate în detaliu.

Potrivit Constituţiei, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată.

Dacă Guvernul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat, iar aplicarea programului sau a declaraţiei de politică generală devine obligatorie pentru Guvern.

Vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal Relu Fenechiu a declarat, săptămâna trecută, că PNL va iniţia cu siguranţă o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici