Boc acuză PSD, PNL şi PRM că au un plan de blocare a votului uninominal

Preşedintele PDL, Emil Boc, a acuzat, vineri, PNL, PSD şi PRM că au pregătit un plan "în doi timpi" de blocare a legii votului uninominal, legat de trasarea colegiilor şi de un proiect al PRM de aplicare a uninominalului până în 2012.

18 afișări
Imaginea articolului Boc acuză PSD, PNL şi PRM că au un plan de blocare a votului uninominal

Boc acuză PSD, PNL şi PRM că au un plan de blocare a votului uninominal (Imagine: Mediafax Foto)

"Există un plan în doi timpi al PNL, PSD şi PRM de a bloca votul uninominal. Suntem în situaţia în care hoţul strigă hoţii. Cei care sunt cu musca pe căciulă, PSD şi PNL în complicitate cu PRM arată în altă parte pentru a distrage atenţia că ei au un astfel de plan”, a declarat Boc, vineri, într-o conferinţă de presă.

Liderul PDL a spus că primul timp rezultă din modul de creionare a colegiilor uninominale.

"Am atras atenţia de atunci că PNL şi PSD vor să încalce legea în mod deliberat pentru a da argumente PRM să atace în justiţie HG de trasare a colegiilor. Iar PRM a atacat în contencios această hotărâre pentru că PSD şi PNL au încălcat în diverse localităţi prevederile legale”, a afirmat Emil Boc.

Potrivit acestuia, timpul doi al planului este faptul că există un proiect de lege în Parlament al PRM, de amânare a votului uninominal până în 2012.

"O să vedem cine va susţine acest proiect legislativ. Există o negociere secretă PSD-PNL cu complicitatea PRM de a fi susţinut în Parlament acest proiect de lege. Această propunere legislativă nu va avea niciun fel de susţinere din partea PDL. Dacă nu le iese primul pas, cel de blocare prin atacarea HG de PRM, cei din PSD, PNL şi PRM pregătesc un vot în Parlament în acest sens”, a subliniat preşedintele democrat liberal.

El a adăugat că atrage atenţia opiniei publice asupra exsitenţei acestei încercări în doi timpi de blocare a votului uninominal de către cele trei partide.

Emil Boc a apreciat acuzele aduse PDL de liderul PSD, Mircea Geoană, privind blocarea votului uninominal, ca fiind "diversiuni şi minciuni ordinare”.

"Din punctul de vedere al PDL, drumul spre uninominal este ireversibil. Am făcut şi vom face tot ce ne stă în putimţă să avem la toamnă vot uninominal”, a conchis Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici