Boc: Am modificat Codul Etic al PDL. Apostu şi Bica au cerut excluderea din partid

Premierul Emil Boc a declarat, duminică, după şedinţa liderilor PDL, că s-a decis modificarea Codului Etic astfel încât cel arestat preventiv este exlus din partid, menţionând că Sorin Apostu şi Radu Bica au cerut să fie excluşi din PDL, procedură care nu duce la pierderea mandatului de primar.

536 afișări
Imaginea articolului Boc: Am modificat Codul Etic al PDL. Apostu şi Bica au cerut excluderea din partid

Boc: Am modificat Codul Etic al PDL. Apostu şi Bica au cerut excluderea din partid (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Am decis modificarea Codului Etic astfel încât persoana arestată preventiv este exclusă de drept din partid", a spus Boc.

Premierul a menţionat că Sorin Apostu şi Radu Bica au solicitat deja aplicarea procedurii excluderii.

"Au solicitat excluderea pentru că demisia ar însemna pierderea mandatului de primar", a spus Boc.

Potrivit acestuia, urmează să se desfăşoare procedurile judiciare în instanţele de judecată, "unde fiecare poate să-şi demonstreze nevinovăţia".

Premierul a mai spus că există pentru fiecare persoană premisa de nevinovăţie, care trebuie "apărată" în instanţă.

Liderii PDL s-au reunit la Vila Lac duminică seară pentru că a discuta inclusiv despre bugetul pe 2012 şi priorităţile legislative.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, reţinut pentru luare mită de mită în formă continuată, şi directorul general al Brantner România, Călin Stoia, au fost arestaţi preventiv, joi noapte, pentru 29 de zile, în baza unor mandate emise pe numele lor de Curtea de Apel Cluj.

Potrivit DNA, Sorin Apostu a primit, în perioada 2009-2011, 94.000 de euro pentru a încheia contracte de salubrizare şi asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind încasaţi de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatură al soţiei sale.

Soţia primarului municipiului Cluj-Napoca, Monica Undina Apostu, este şi ea învinuită în acest dosar, fiind audiată aproximativ cinci ore de către procurorii anticorupţie în cursul după-amiezii de miercuri.

În acest dosar sunt învinuiţi pentru dare de mită şi oamenii de afaceri Simion Mureşan (Electrogrup), Călin Stoia (director general al Brantner România), care a fost reţinut pentru 24 de ore tot miercuri, şi Mustafa Bekar (asociat la Kiat Group Construct).

Preşedintele PDL Cluj-Napoca, primarul Sorin Apostu, a fost suspendat din partid după ce Curtea de Apel Cluj a dispus arestarea sa preventivă, a anunţat, vineri, conducerea filialei judeţene Cluj a PDL, care arată că Apostu a contribuit, de-al lungul anilor, la consolidarea filialei.

În ianuarie 2009, când Emil Boc a demisionat din funcţia de primar, fiind numit premier, Sorin Apostu a fost desemnat de PDL drept candidat la funcţia de primar pentru alegerile interimare din 15 februarie 2009, pe care le-a câştigat din primul tur, cu 60,48 la sută din voturi.

Apostu a fost sprijint de Emil Boc în campania electorală, apărând împreună în materialele electorale care conţineau sloganul "Am început împreună, continuăm împreună".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici